La Plataforma One Health, guardonada per RTVE

OneHealthLogoColors

La Plataforma One Health, que té la seu a la Facultat de Veterinària de la UAB, ha estat guardonada a la 2a edició dels Premis El Escarabajo Verde, que atorga RTVE, en la categoria d’Organització pública o privada, per la seva tasca a favor de la conservació del medi ambient en diferents àmbits de la societat.

12/05/2023

La Plataforma One Health (Una Sola Salut) ha rebut el premi a la categoria d’Organització pública o privada per la seva tasca per la conservació del medi ambient i per la visió amb què aborda la salut de forma integral en considerar els tres pilars que la sustenten: la salut de les persones, dels animals i del medi ambient. El jurat ha considerat que aquesta visió holística és necessària per conscienciar sobre la importància de preservar el medi ambient en el futur.

Nascuda el 2021, la plataforma One Health, de la qual la UAB és membre, té la seu a la Facultat de Veterinària de la UAB, i està presidida per la professora i exdegana de la Facultat, Maite Martín.

És una xarxa de caràcter multidisciplinari i multisectorial d'àmbit estatal que uneix els esforços d'organitzacions col·legials nacionals, associacions i fundacions que pertanyen a diferents àmbits. El seu objectiu és contribuir a la necessària transformació que requereix la gestió de la salut per fer front als importants reptes sanitaris presents i futurs.

El jurat dels premis l’ha conformat Asunción Ruíz, directora executiva de la Societat Espanyola d'Ornitologia, SEO Birdlife; Elena Pita, directora de la Fundació Biodiversitat; Jacob Petrus, director i presentador d'Aquí la tierra; Pere Estupinyà, director i presentador d'El cazador de cerebros, i Eduardo Laplaza, director d'El Escarabajo Verde. La gala de lliurament del premi se celebrarà el proper 7 de juny a l'Hotel Miramar de Barcelona.

El Escarabajo Verde és el programa setmanal de medi ambient de La 2 de RTVE que des del 1997 ha anat documentant qüestions relacionades amb la natura, l'ecologia i la sostenibilitat necessàries per a la vida a la Terra.