La Facultat organitza una jornada dedicada a l’alfabetització informacional i mediàtica

imatge per jornada alfabetitzacio

Recull, així, una demanda social que va en augment: la importància de fomentar la capacitat crítica de la població de qualsevol edat en relació a la informació que rebem de les múltiples fonts a les que, actualment, tenim accés.

26/09/2018

Quin és el rol que han de jugar els mitjans de comunicació locals en l’alfabetització mediàtica dels ciutadans? Com poden les biblioteques públiques municipals afavorir el coneixement i la capacitat crítica de la població? Com es pot aprendre la competència mediàtica i qui la pot ensenyar? Aquestes són algunes de les preguntes a les que la Jornada sobre alfabetització informacional i mediàtica pretén donar resposta. I són aquests  els objectius amb els que s’ha elaborat un programa que compta amb la presència de convidats i ponents de perfil molt transversal ja que el tema implica a periodistas, bibliotecaris, documentalistes, docents i a la societat en general.

La Jornada, que tindrà lloc a l’Aula Magna de la Facultat, començarà a les 9.30 h amb l’acte de benvinguda que estarà presidit per Virginia Luzón, vicerectora de Comunicació i Promoció de la UAB. A continuació, serà el torn de dues conferències: “Què és el MIL i com és d’important per al desenvolupament al llarg de la vida”, a càrrec de José Manuel Pérez Tornero (Càtedra Unesco Alfabetització Mediàtica de la UAB) i “L’educació al llarg de la vida gràcies a les biblioteques públiques” de la mà d’Aurora Vall Casas (Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB).


El matí es completarà amb una taula rodona on hi participaran Núria de José (Col·legi de Periodistes), Carlos Ortiz (bibliotecari Institut Menéndez y Pelayo), Marta Civil (InCom-UAB), Mònica Lablanca (directora de Cugat.cat) i un membre de l’equip del Gabinet de Comunicació i Educació de la UAB.

A la tarda tindrà lloc la presentació del projecte EduCAC per part de Salvador Alsius,  vicepresident del CAC. La jornada clourà amb una sessió de comunicacions i el tancament de l’acte amb la lectura de les conclusions.
 
La jornada està organitzada per la Facultat i compta amb la col·laboració de la Càtedra Unesco d’Alfabetització Mediàtica de la UAB, el Col·legi de Periodistes, el Col·legi de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya, els Estudis Informació i Comunicació UOC, la Facultat de Biblioteconomia i Educació de la UB, el Gabinet de Comunicació i Educació de la UAB, el Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya i l’Institut de la Comunicació (InCom) de la UAB.
 
Programa jornada
La inscripció és gratuïta però cal la seva formalització: enllaç inscripció