La Facultat de Veterinària de la UAB ocupa el cinquè lloc en el Global Ranking of Academic Subjects 2020

facultat veterinària ocupa el cinquè lloc

La Facultat de Veterinària es consolida com una de les millors facultats del món en aquest àmbit. 

02/07/2020

Segons el Global Ranking of Academic Subjects 2020, classificació per matèries feta per l’ARWU (Academic Ranking of World Universities elaborat per la Universitat Jiao Tong de Xangai), la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona ocupa el cinquè lloc d’una classificació en la qual hi ha un total de 300 centres en l’àmbit de la veterinària.

Amb tan sols 38 anys d’història, la Facultat de Veterinària de la UAB ha aconseguit consolidar-se com una de les 10 millors del món en aquest àmbit. Si el 2017 i el 2018 ocupava la novena posició, el 2019 va ocupar el vuitè lloc i ara, el 2020 ha pujat 3 posicions més. Aquest ràpid posicionament com una de les millors del món, ha estat possible gràcies a la gran implicació dels col·lectius que formen part del centre, que treballen dia a dia per assolir l’excel·lència en la docència, la recerca i la transferència. Per sobre de la Facultat de Veterinària de la UAB es troba la Universitat de Gant, Edimburg i Copenhaguen, i la Universitat de Medicina Veterinària de Hannover. En l’àmbit de l’estat espanyol, la Facultat de Veterinària de la Universitat Complutense de Madrid (UCM) també es consolida com una de les 20 millors en l’àmbit de la veterinària, ocupant de nou la posició 14 de la classificació. 

La Facultat de Veterinària de la UAB va ser acreditada recentment per la  European Association of Establishments for Veterinary Education (EAEVE) aquest 2020. Durant el procés d’acreditació, els avaluadors van destacar com a fortaleses de la facultat l’elevat nombre de diplomats europeus en diverses especialitats veterinàries que imparteixen docència als estudis en veterinària, l’existència d’un ampli programa de residències veterinàries (14 especialitats veterinàries amb un total de 26 residents), l’equipament i organització de la Fundació Hospital Clínic Veterinari que permet tenir un elevat volum de casos anuals, la intensa activitat de recerca i transferència que es dur a terme al centre (41 grups de recerca reconeguts i 18 laboratoris de prestació de serveis), l’excel·lent implementació de les mesures de bioseguretat, la gran implicació del professorat i el personal d’administració i serveis, i la productiva col·laboració entre estudiants i professorat per impulsar la millora continua dels estudis en veterinària. 

L'Academic Ranking of World Universities (ARWU) es va publicar per primer cop el 2003 i és una de les classificacions d'institucions d'educació superior més prestigioses en l’àmbit mundial. S'elabora a partir de dades obtingudes del Web of Science de Clarivate Analytics i d'organismes oficials. Les universitats tingudes en consideració han d'haver publicat un nombre concret d'articles en cada matèria entre els anys 2014 i 2018. És un rànquing prestigiós utilitzat especialment pels estudiants americans i asiàtics per escollir la universitat per tal d’estudiar la seva especialitat. 
 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies