La facultat de Veterinària avança cap a un pla d'actuació contra la LGTBIFòbia. "Parlem de drets, no d'ideologia"

assistents a la xerrada de dilluns

El passat dilluns 15 de gener es va impartir una xerrada per a la implementació d’un pla d’actuació contra la LGTBIfòbia a la Facultat de Veterinària.

16/01/2024

El passat dilluns 15 de gener es va dur  a terme una xerrada de caràcter obert i participatiu per a la presentació de la proposta de pla d’actuació contra la LGTBIfòbia. La xerrada va ser dirigida per Maria Lluïsa Jiménez, responsable de l’Àrea de Planificació i Desplegament Territorial de la direcció General de Polítiques  Públiques LGTBI+i per Maria Giralt, Sòcia i Directora de la televisió online LGTBI Gayles.tv., que va donar una mirada des del  punt de vista estratègic i empresarial.

L’acte va començar amb unes paraules de benvinguda a les convidades per part del degà Manel Lòpez-Bèjar, qui va destacar la importància d’aquest pla d’actuació per a la necessitat de fomentar un ambient on tothom pugui sentir-se integrat i còmode a la facultat.

El primer punt que es va destacar a la conferència va ser la importància del pla d’acció, seguit de  la importància de crear una comissió de treball dedicat a redactar el pla d’acció. Durant aquesta, els participants van restar proactius a propostes, debat i intercanvi d’opinions per a formar el millor pla d’acció segons les necessitats de tots els membres de la comunitat de la facultat de veterinària.

Un altre punt a destacar, va ser la rellevància que es va  donar al fet que les polítiques LGTBI es dirigeixen a tota la població i/o la comunitat de la facultat.  Tal com va dir Maria Lluïsa :“parlem de drets, no d’ideologies”.

Finalment, es va parlar sobre els cursos de formació  gratuïts sobre LGTBI+, els quals es farà difusió des de la facultat.