Julia Tutusaus: Un TFG d'èxit

Julia Tutusaus

L'alumne del Grau de Gestió Aeronàutica, Julia Tutusaus, aconsegueix gràcies al seu TFG la primera aprovació del Light UAS Operator Cerificate (LUC) de tota Espanya amb un operador de drons en col·laboració del BCN Drone Center.

 

21/03/2024

Tutusaus es va encarregar de preparar tota la documentació perquè l'operador de drons (CATUAV) obtingués aquest prestigiós certificat per part de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA). Aquest reconeixement corrobora el nivell de maduresa i professionalitat de l'operador de drons, a més de destacar l’increïble ajuda de la Julia. També obtenir la possibilitat d'operar aquestes accions en categoria específica en la resta d'estats membres d'AESA sense haver de rebre l'autorització de l'Autoritat de l'estat membre d'operació. “Jo només vaig entrar per fer les pràctiques, i al final vaig acabar fent el TFG”, explica la Julia. L’alumne vetlla i reafirma perquè es “normalitzin” aquestes situacions.

Actualment, ara ja és una més de la plantilla al BCN Drone Center pel seu gran esforç. La Julia obre camí a les dones al STEM, reflectint la importància “d’animar a les dones a què lluitin i que favorablement cada dia és més fàcil aconseguir-ho”. El passat 15 de març Tutusaus va ser a la jornada de “Dones i Enginyeria” on va donar visibilitat en els aspectes socials, destacant “normalitzar l’orgull de ser dona”.