Joquim Segalés i Josep Gasa ingressen a l'Acadèmia de Ciències Veterinàries de Catalunya

COVB -Sessió Pública Extraordinària del 28 d'Abril - Quim Sagale i Josep Gasa electes

Joaquim Segalés i Josep Gasa són els dos nous membres de l’Acadèmia de Ciències Veterinàries de Catalunya.

30/04/2021

El dimecres 28 d’abril l’Acadèmia de Ciències Veterinàries de Catalunya va celebrar una sessió pública extraordinària, per rebre a dos nous membres acadèmics de número.

Els nous veterinaris que han ingressat a l'Acadèmia són Joaquim Segalés Coma, catedràtic del Departament de Sanitat i Anatomia Animal de la Universitat Autònoma de Barcelona i investigador del Centre de Recerca de Sanitat Animal (CReSA) de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) de Catalunya, i Josep Gasa Gasó, professor del Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la Universitat Autònoma de Barcelona.

En la celebració de la sessió extraordinària, que s'ha realitzat de manera telemàtica, Joaquim Segalés ha pronunciat el discurs d'ingrés “El descobriment de noves malalties: de l'emergència al control”.

Per part seva, el discurs de Gasa va tractar sobre les noves tendències alimentàries i la producció animal. Tots dos acadèmics van ser presentats, respectivament, pels doctors Lluís Vila Quera i Gerardo Caja López.

L'Acadèmia de Ciències Veterinàries de Catalunya del qual Llupià Mas és el president, enfonsa les seves arrels en la creació de l'Acadèmia Mèdic Veterinària Barcelonina. Posteriorment, el 1960, va sorgir l'Acadèmia de Ciències Veterinàries de Barcelona per acabar convertint-se, durant la dècada dels anys vuitanta, en l'Acadèmia de Ciències Veterinàries de Catalunya.