Guillem Izquierdo ja té a les seves mans el Premi Jurídic Ferrer Eguizábal del Col·legi d’Advocats de Barcelona

Guillem Izquierdo, rebent el Premi Jurídic Ferrer Eguizábal

El professor de la facultat i doctorat cum laude de la UAB, va guanyar el premi l’any 2019, però no ha estat fins aquesta setmana que s’ha dut a terme l’acte de celebració. El jurat ha considerat que una de les millors monografies sobre dret civil català és l’obra d’Izquierdo ”La divisió i la temporalitat del domini: la propietat temporal del Codi Civil de Catalunya”.

16/02/2021

Tot i rebre el Premi Jurídic Ferrer Eguizábal 2019 del Col·legi d’Advocats de Barcelona, just fa una setmana que es va fer l’acte de lliurament del premi a Guillem Izquierdo.  

El jurat ha considerat que una de les millors monografies sobre dret civil català és l’obra d’Izquierdo ”La divisió i la temporalitat del domini: la propietat temporal del Codi Civil de Catalunya”. Es tracta d’un tema àmpliament treballat per Izquierdo, ja que va ser la base del seu doctorat, que va rebre la menció cum laude. Segons Izquierdo, es basa en “l’estudi de noves formes per facilitar l’accés a l’habitatge, en especial, la propietat temporal i la propietat compartida del Codi Civil de Catalunya.”

Al seu Twitter, Izquierdo va agrair al col·legi aquesta distinció, que per ell és “un honor” i també va felicitar l’altra companya premiada, Rosa Barceló. Barceló ha estat premiada per la monografia “Avantatge injust i protecció de la part dèbil del contracte”.

Qui és Guillem Izquierdo?
Guillem Izquierdo ha estat sempre molt lligat a la UAB. L’any 2013, es va llicenciar. I, un any després, va obtenir el màster en Dret Empresarial en aquesta mateixa facultat. Des del 2015 que exerceix d’advocat i des del 2017, que és Doctor Cum Laude en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona. 

Però la seva vinculació segueix. Actualment, imparteix docència al grau de dret de les assignatures dret d’obligacions i dret real. A més, és professor de dret civil al màster oficial de Dret Empresarial. També imparteix docència a ESADE i la UOC.

Compagina la seva professió i la docència, amb la participació com a ponent en múltiples congressos nacionals i internacionals (Lisboa, Belfast, Tirana i Atenes). I ha firmat nombroses publicacions en revistes jurídiques d’àmbit tant nacional com internacional.

Què són els premis jurídics Ferrer Eguizábal

Els premis jurídics Ferrer Eguizábal van ser néixer l’any 1981. L’instigador va ser Lluís Ferrer Eguizábal, un conegut advocat i periodista, que va ser cap de la secció d’Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona. La seva fundació té com a objectiu promoure la investigació i l’estudi jurídic. I és per això que anualment premien les millors monografies sobre dret civil català.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies