Èxit a la 26a edició de les Jornades de Porcí de la UAB i l'AVPC

jornades porcí 2023

Així han sigut les Jornades de Porcí d'aquest any amb un total de 340 participants en els tallers, xerrades i sessions d'R+D.

09/02/2024

La 26a edició de les  Jornades de Porcí de la UAB i l’AVPC van tenir lloc amb un rotund èxit el passat 31 de gener, 1 i 2 de febrer a la Facultat de Veterinària de la UAB i a l'Hotel Exe Campus de Bellaterra, amb una assistència total de 340 participants. L’esdeveniment es va centrar en la gestió d’equips, maneig, patologia i producció porcina.

Durant els tallers realitzats a la Facultat, es van abordar temes com el control d'aigües, (desafiaments actuals en la producció porcina), neteja i desinfecció, diagnòstic ecogràfic i problemes reproductius, així com el maneig, la  gestió i l’organització d'equips de treball.

Les sessions de l’1 i 2 de febrer es van celebrar a  l'Hotel Exe, on van destacar per l'alta qualitat de les presentacions dels ponents convidats. L'obertura de l'esdeveniment es va centrar en la gestió d'equips veterinaris i recursos humans en empreses porcines, seguida d'una taula rodona enfocada en  la gestió dels engreixos, promovent el debat i la diversitat d'opinions entre els tècnics participants pel que fa a la producció, alimentació, sanitat i gestió de recursos humans.

El punt àlgid de les jornades va ser la sessió de casos clínics, que va tancar el primer dia amb la votació dels assistents per elegir els dos millors casos clínics del 2024, premiats amb 1000€ i 500€ respectivament.

A més, les sessions de recerca i desenvolupament (I+D) dels treballs realitzats per la Universitat Autònoma de Barcelona, realitzats per l' SNiBa i el Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals  i el CReSA, van marcar l’inici de la segona jornada. Tots ells abordant temes sobre la intel·ligència artificial aplicada al porcí i el maneig de bandes.