Ens ha deixat la professora Elena Galea

Elena Galea

El 23 de gener de 2023, ens va deixar l’Elena Galea, investigadora ICREA Sènior i membre de l’Institut de Neurociències i del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular des del 2003. 

24/01/2023

Elena Galea va estudiar Biologia a la Universitat Autònoma de Madrid on també hi va realitzar el doctorat. L'any 1992 va començar una estada post doctoral a la Facultat de Medicina de la Cornell University a Nova York on més endavant també hi va ser professora. El 1998, va ser nomenada professora associada a la Universitat d'Illinois, Chicago fins a 2003. Durant aquest temps va ser també professora visitant al Centre Nacional d'Investigacions Científiques a París. Després d'aquesta dilatada experiència a l'estranger, va tornar a Espanya com a professora ICREA a la UAB formant part de l'Institut de Neurociències, del qual va ser vicedirectora entre el 2008 i el 2010, i com a professora associada al Departament de Bioquímica i Biologia Molecular. Més tard també, va ser professora visitant al Massachusetts General Institute for Neurodegenerative disease, a la Facultat de Medicina de Harvard, Boston.

Estudiava com la funció dels astròcits contribueix en la cognició, la memòria i l’emoció i com l’alteració d’aquests mecanismes podia impactar en el desenvolupament de malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer.

L’Elena deixa un sentit buit a la nostra universitat i a tot el camp de la neurociència, tant per la seva qualitat personal com a científica, com per la seva activitat formativa d'excel·lència. La seva empremta romandrà amb nosaltres com un exemple de rigor científic i d’exigència personal.

La UAB expressa el condol més sentit a les persones que l’apreciaven i comparteix el sentiment per la seva pèrdua.