El rànquing de Xangai situa la UAB com a la cinquena millor universitat del món en veterinària

Façana de la Facultat de Veterinària a la primavera

Segons l'Academic Ranking of World Universities (ARWU), més conegut com a rànquing de Xangai, la UAB és la cinquena millor universitat del món en l’àmbit de la veterinària i ocupa la posició 34 en geografia.

16/08/2023

LʼAcademic Ranking of World Universities (ARWU), que elabora la Universitat Jiao Tong de Shanghai, situa la UAB com la cinquena millor universitat del món en veterinària, consolidant la posició que va assolir l’edició anterior. Només puntuen per sobre de la UAB la Universitat de Gant (Bèlgica), la Universitat Agrícola de Nanjing (Xina), la Universitat de Medicina Veterinària de Hannover (Alemanya) i la Universitat de Yangzhou (Xina).

A més, la UAB ocupa la posició 34 en geografia a nivell mundial i se situa entre les 100 primeres posicions del món en ciències agrícoles, ecologia, biotecnologia i ciències econòmiques.

La UAB també té una posició destacada, entre les  200 millors universitats del món, en matemàtiques, física, química, oceanografia, ciències atmosfèriques, tecnologia, ciència de materials, enginyeria, nanociència i nanotecnologia, enginyeria de l’energia, ciències ambientals, biologia, biomedicina, infermeria, tecnologia mèdica, farmacologia, ciències polítiques, sociologia, administració pública i gestió del turisme.

A nivell general, la UAB es posiciona en el rang 301-400.

L’Academic Ranking of World Universities (ARWU) es va publicar per primer cop el juny de 2003. ARWU considera sis indicadors objectius per classificar les universitats: el nombre d’estudiants i professors guardonats amb el Premi Nobel o amb la Medalla Fields, el nombre d’articles científics d’alt impacte seleccionat per Thomson Reuters, el nombre d’articles publicats a les revistes Nature i Science, el nombre d’articles indexats al Science Citation Index – Expanded and Social Sciences Citation Index, i el rendiment relatiu de cada universitat.

Més informació: Rànquing de Xangai

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Educació de qualitat