El curs 2020-21 a la facultat: presencialitat a tots els cursos cada 15 dies

Entrada

La Facultat ha planificat el pròxim curs 2020-21 amb el criteri principal d’assegurar la seguretat de tothom, però també l’assistència del màxim d’alumnes el màxim de dies possibles. En conseqüència, la docència de grau s’impartirà en modalitat semipresencial, és a dir, una part presencial i una part a distància. El curs començarà el 14 de setembre, excepte els de primer que ho faran el 5 d’octubre. 

09/09/2020 - Novetat important per inici curs: document mesures preventives adreçades a l'alumnat

 

09/09/2020

En general, s’ha prioritzat com a docència presencial aquelles parts de les assignatures que són difícils de replicar telemàticament: pràctiques audiovisuals o de programari, els seminaris o els exàmens, mentre que la teoria serà majoritàriament virtual.

Com s’estructurarà la docència? Cada curs de cada grau tindrà un calendari diferent i altern de setmanes virtuals i setmanes presencials per assegurar una reducció de l’aforament, que serà del 50% respecte a un curs normal i així facilitar la distància de seguretat. 

 

Calendari: 1 setmana de docència presencial i 1 setmana de docència virtual

Per exemple, durant la primera setmana del curs aniran a classe en horari de tarda 1r, 2n i 3r del grau de Publicitat, 2n de Comunicació de les Organitzacions i 2n de Comunicació Interactiva, i el grup 03 de 4t de Periodisme. Pel matí, vindran els alumnes de 1r i 3r de Comunicació Audiovisual, els 2 grups de matí de 2n i 4t de Periodisme. En canvi, els altres grups i cursos tindran docència virtual.

La segona setmana s’inverteix aquest tipus de docència, i així successivament en les setmanes següents. En la següent imatge es pot veure l’alternança de la primera setmana per cursos i graus. 

 

Programació curs

CA: Grau de Comunicació Audiovisual. CI: Grau de Comunicació Interactiva. CO: Grau de Comunicació de les Organitzacions. PE: Grau de periodisme (01, 02, 03 són els grups). PU: Grau de Publicitat i Relacions Públiques

 

El fet de passar les classes teòriques de presencials a virtuals, permet alliberar les aules de teoria de la facultat i utilitzar-les com a aules de seminaris i mantenir la distància de seguretat. Les pràctiques dels laboratoris i de les aules d’informàtica es podran dur a terme amb restriccions d’aforament.

A les setmanes d’ensenyament virtual, a banda d’impartir la teoria, també es podran encarregar la preparació de pràctiques o l’elaboració d’exercicis. 
Un exemple d’horari seria aquest: 

 

Horaris

Una setmana els alumnes assistiran a les classes presencials venint a la facultat (marcades en vermell) i la següent setmana les seguiran virtualment (marcades en blau).

 

Per aprofitar la presència dels alumnes, hi haurà alguns canvis en la distribució del temps de les assignatures per afavorir el temps dedicat a les pràctiques o als seminaris. Així, si el curs passat una assignatura tenia un hora de teoria i una de seminari, ara tindrà 2 hores de seminari a la setmana presencial.

Tal com podreu observar en els horaris que trobareu a sota, aquesta fórmula permet que l’entrada de la facultat sigui esglaonada i, per tant, facilitant que no hi hagi aglomeracions al transport públic. 

Els exàmens es preveu que siguin presencials i el dia i l’hora estan fixats pel centre per evitar encavalcar-se amb els d’altres assignatures, i es comunicaran als alumnes a començament de curs. 

 

Alumnes de 1r: Jornades de Benvinguda i sessió especial de presentació d’assignatures

Pels alumnes de primer de tots els graus s’han programat unes Jornades de Benvinguda presencials els dies 28,29 i 30 de setembre on s’explicarà el funcionament de la facultat. A més, es farà una sessió de presentació presencial de totes les assignatures els dies 1 i 2 d’octubre de 2020 pels alumnes novells. 

 

Alumnes de 4t: les pràctiques

Pels alumnes de quart, la facultat ha previst un protocol per a les pràctiques per tal de garantir que els que s’hi matriculin puguin realitzar-les si així ho desitgen i graduar-se durant aquest curs. En concret, si una empresa no pot oferir finalment les pràctiques externes a les que s’havia compromès pel curs 2020-21 o bé no fer-ho amb places presencials i sí en places a distància, la facultat donarà les següents opcions: 

  • Situació 1: L’alumnat pot acceptar les pràctiques en modalitat no presencial. Les pràctiques s'executen segons el previst per l’empresa. 
  • Situació 2: L’alumnat pot renunciar-hi i accedir a places de pràctiques que hagin quedat vacants de l’oferta de la Facultat. Entre aquestes, algunes podran fer-se a UAB Campus Media, l’espai de redacció́ integrada dels mitjans de comunicació́ de la UAB. 
  • Situació 3: També pot decidir no acabar-les aquest curs i demanar l’anul·lació de matrícula sense cost i se li retornarà l’import corresponent i es pot tornar a matricular per a les pràctiques del curs 2021-22. Tanmateix, no se li podrà garantir la plaça actual. 

 

Programari i maquinari recomanat

Ja abans de l’esclat de la pandèmia, la facultat havia planificat un canvi important en el programari de la facultat d’edició per apostar per alternatives de programari lliure o molt assequibles. Aquest procés no s’ha aturat i us informem que el programari del curs vinent serà el següent: 

A banda, algunes assignatures tenen programari específic, gairebé sempre lliure, que es comunicarà als alumnes els primers dies de classe. 

Pel que fa al maquinari, no és necessari la seva compra perquè la facultat disposa d’aules d’informàtica i sales d’edició suficients. A més, el proper curs estrenem 40 ordinadors de darrera generació amb una targeta gràfica dedicada per a l’edició de vídeo i per a les pràctiques dels estudiants de Comunicació Interactiva.

Aquests nous ordinadors es troben a l’aula 9 i a les sales d’edició de vídeo. Tanmateix, si un alumne es vol comprar un ordinador per fer les pràctiques de la facultat ha de tenir en compte que si vol editar en vídeo, el DaVinci Resolve requereix una bona targeta gràfica. 

Pel que fa al material audiovisual com càmeres, micròfons, trípodes, llums, gravadores, etc. la facultat proporciona un servei de préstec i, per tant, no és necessari comprar cap material. 

 

Horaris

Els horaris dels diferents graus els podeu trobar en els següents vincles: 

 

 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies