Cristina Gallach, investida com a Doctora 'Honoris Causa'

cristinagallach

Cristina Gallach és una gran defensora de la igualtat de gènere i col·legiada d’honor pel Col·legi d’Economistes de Catalunya. A treballat tant per a mitjans de comunicació com per a institucions públiques, i la seva carrera està marcada per una gran trajectòria internacional.  

16/05/2022

L’any 1982, Cristina Gallach va llicenciar-se en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona i, posteriorment, va cursar un màster en Relacions Internacionals a la Universitat de Columbia, als Estats Units.  

La carrera de Gallach és d’un llarg recorregut nacional i internacional. La periodista ha treballat a mitjans de comunicació com ara El 9 Nou, on va iniciar la seva carrera, a Catalunya Ràdio i a l’agència EFE. Ha estat corresponsal a Brussel·les, als Estats Units, a Europa central i a Europa oriental, de fet, va ser corresponsal a Moscou durant la caiguda de la Unió Soviètica. 

Cristina Gallach també ha treballat a les institucions públiques. A partir de 1996 la seva carrera es va enfocar més dins la informació i comunicació d’institucions internacionals. Gallach és la única dona que ha ocupat altes responsabilitat a l’OTAN, on va ser assessora de comunicació i portaveu adjunta del secretari general, i a la Unió Europea, sent directora de Comunicació de l’Alt Representat de la Unió Europea per la Política Exterior. En el Consell de la Unió Europea també va ser portaveu del govern espanyol de la presidència i responsable de l’Oficina d’Igualtat d’Oportunitats. 

A més, la periodista és la única dona espanyola que ha estat en un alt càrrec a les Nacions unides, institució a la que es va incorporar l’any 2014. Va ser responsable de comunicació del secretari general Ban Ki-moon, secretaria general adjunta, consellera especial i cap del Departament d’Informació Pública. Cristina Gallach és l’Alta Comissionada d’Espanya en l’Agenda 2030 i un referent mundial en la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. També és la secretaria d’Estat d’Assumptes Exteriors i per Iberoamérica i el Carib. 

Ara, Cristina Gallach ha estat investida com a doctora honoris causa pel Consell de Govern de la Universitat Autònoma de Barcelona, a proposta de la Facultat de Ciències de la Comunicació. Nomenament més que merescut.  

Carmina Crusafon, professora del Departament de Periodisme i de Ciències de la Comunicació de la Facultat, ha estat la fadrina i encarregada de presentar l’acte. La cerimònia d’investidura, oberta a tota la comunitat, es va poder seguir de forma presencial i en streaming. A més, es pot tornar a veure al canal de YouTube de la Universitat Autònoma de Barcelona.