Comunicat contra qualsevol tipus d'assetjament i discriminació a la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona

façana de la Facultat de Veterinària de la UAB

Comunicat contra qualsevol tipus d'assetjament i discriminació a la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona

10/05/2023

Des la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona, volem expressar el nostre rebuig i la nostra profunda preocupació per qualsevol cas d'assetjament i discriminació que es pugui donar en el nostre centre, sigui per motius de gènere, orientació sexual, raça, religió, discapacitat o qualsevol altra circumstància.

 

Considerem que la diversitat, el respecte i la inclusió són valors fonamentals de la nostra comunitat acadèmica, i que tota forma d'assetjament i discriminació és completament inacceptable i contrària als principis que defensen la nostra facultat i la nostra universitat.

 

Ens preocupa profundament que aquests comportaments puguin afectar la salut física, mental i emocional dels estudiants, el seu rendiment acadèmic, i la seva capacitat per desenvolupar-se com a professionals en el futur. No hem d’oblidar que per damunt de tot, el nostre deure és formar professionals, persones íntegres, responsables, compromeses, capaces d'adaptar-se als canvis, empàtiques i respectuoses per tal de contribuir al desenvolupament de la nostra societat. 

 

Per això, des de la nostra responsabilitat com a membres de la comunitat universitària, volem fer una crida a la tolerància, al respecte i a la convivència pacífica, deixar ben clar que no hem de tolerar cap forma d'assetjament, discriminació o violència en cap circumstància, i que treballarem activament per aconseguir un entorn educatiu segur, respectuós i inclusiu per a tothom.

 

Així mateix, volem instar a tots els membres de la comunitat universitària a denunciar qualsevol cas d'assetjament o discriminació que es pugui produir, i a posar en marxa totes les mesures necessàries per garantir la seguretat i el benestar del nostre alumnat i del personal que hi treballem.

 

Des de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona, reafirmem el nostre compromís amb la igualtat, la tolerància i el respecte, i ens comprometem a treballar de manera conjunta per aconseguir una comunitat universitària més tolerant,  inclusiva i respectuosa per a tothom.