BCN Shopping and Shooting, el concurs de cinema i comerç de Barcelona

Cartell i participants en acció del BCN Shopping & Shooting
Cartell i participants en acció del BCN Shopping & Shooting

El BCN Shopping & Shooting és el Concurs de Curtmetratges del Comerç de Barcelona. La VII edició d’aquest concurs tindrà lloc entre el 3 i el 22 de desembre als eixos comercials de Creu Coberta, La Marina i el Poble-sec, i els equips tenen cinc dies per a la realització d’un curt amb unes localitzacions obligades i una paraula clau.

25/11/2022

Els participants han d'enregistrar, editar, muntar i produir un curtmetratge, de màxim 5 minuts, durant 5 dies de rodatge

Un any més torna el BCN Shopping & Shooting, el Concurs de Curtmetratges del Comerç de Barcelona, que arriba a la VII edició després de la pandèmia i que proposa un vincle entre els sectors del comerç i de la cultura de la ciutat.

En aquest cas, el BCN Shopping & Shooting fa que els participants hagin d'enregistrar, editar, muntar i produir un curtmetratge, de màxim 5 minuts, durant els 5 dies de rodatge que escullin. El mateix dia escollit, a les 8 del matí, el responsable de l'equip rep el nom del comerç on cal rodar, una altra localització obligatòria del barri, i una paraula clau.  Tothom pot participar, estudiants, professionals, amateurs... només han de venir a rodar a Barcelona complint els paràmetres que la organització donaràs als concursants.

El comerç de la ciutat, enguany dels eixos comercials Creu Coberta – organitzadora de l'activitat – amb la Marina i el Poble-sec, estan il·lusionats en poder acollir aquests rodatges, ja que és una oportunitat perquè les botigues, establiments, restaurants, siguin protagonistes d'una història de ficció. 

El concurs ha anat incorporant innovacions en el seu format, i ja s'accepten algunes produccions realitzades fins i tot amb telèfon mòbil, el que suposa un domini de la destresa del llenguatge cinematogràfic i de la tècnica molt elevat d'alguns dels participants. A més, la necessitat d'urgència d'enregistrar i muntar en 5 dies esdevé un repte intens, divertit i molt inspirador per als participants i per als espectadors.

Els curtmetratges són penjats tots al mateix temps al web del concurs que es converteix en una plataforma de reproducció en línia, el 24 de desembre, moment a partir del qual la ciutadania pot veure'ls i votar-los per a l'obtenció del premi del públic. El moviment a xarxes, el conjunt d'amics i l'equip són fonamentals perquè els millors curts tinguin visibilitat i vots. 

Tanmateix, els premis principals, a la producció i als actors els atorga un jurat format per noms reconeguts del sector cinematogràfic, artístic i del món de la cultura catalana, entre els quals destaquen directors, actors i actrius i especialistes tècnics, escriptors, periodistes, a més de les associacions de comerciants convocants. En altres ocasions hi ha participat des d'Abel Folk a Silvia Bel, passant per Manolo Garcia, Mont Plans, Elisenda Roca, Toni Albà, Dani Anglès o Judith Colell entre molts d'altres.

La Gala d'entrega dels Premis BCN Shopping & Shooting esdevé un dels moments més destacats, ja que és un moment de trobada, de glamur, i de reconeixement de la feina feta a tots els participants que viuran, per uns moments, l'experiència de ser cineastes reconeguts. L'activitat tindrà lloc probablement al Caixaforum, durant la segona quinzena del mes de gener o inicis de febrer de l'any 2023.

Si esteu interessats, podeu consultar les bases.