Acte inaugural a la biblioteca de la Facultat de Veterinària: “12 Figures de la Veterinària Catalana”

Dotze personatges històrics de la Veterinària catalana - Biblioteca - Martí Pumarola

Les sales d’estudi localitzades a la biblioteca de la Facultat de Veterinària han rebut el nom dels 12 veterinaris catalans més rellevants des del segle XVIII fins a l’actualitat segons el Treball de Fi de Grau realitzat per Mireia Cotarelo durant el curs 2018-2019. 

11/01/2021

El dimecres 16 de desembre es va inaugurar a la Biblioteca de la Facultat de Veterinària l’exposició “12 Figures de la Veterinària Catalana”. L’acte va estar a càrrec del professor Martí Pumarola, tutor del Treball de Fi de Grau Twelve historical figures of the Catalan Veterinary Medicine, realitzat per l’estudiant de Veterinària Mireia Cotarelo durant el curs 2018-2019, i en Vicenç Allué, cap de la biblioteca de la Facultat de Veterinària.

Atesa l’actual situació de pandèmiaa a l’acte només hi van participar la degana del centre, Maite Martín, el vicedegà d’estudiants, Xavier Such, la professora responsable de l’assignatura, Lourdes Abarca, i l’administrador del centre, Fernando Kohn. 

Aquesta iniciativa té per finalitat donar una major visibilitat a la contribució dels veterinaris catalans en la història de la Veterinària mitjançant dues accions: cadascuna de les 12 sales d’estudi localitzades a la biblioteca ha rebut el nom d’una d’aquestes 12 figures catalanes identificades en el Treball de Fi de Grau esmentat, i s’ha creat una exposició virtual on tothom que pugui estar interessat pot trobar tota la informació relativa a aquests veterinaris catalans. En aquesta exposició apareixen personalitats com en Segimón Malats Codina, fundador de la Escuela de Veterinària de Madrid el 1793 o Miguel Luera Carbó, fundador l'Associació Veterinària Espanyola de Petits Animals (AVEPA).

Podeu accedir a l’exposició virtual clicant en el següent enllaç

Podeu veure l’acte inaugural a través de youtube 

 

Notícies relacionades

Video VI concurs de fotografia Mywebtime

S'han fet públiques les imatges guanyadores del concurs fotogràfic de l'aplicació My Webtime

Totes les notícies