17M. Presentació de l'informe "Revisió de lavabos de la UAB amb perspectiva de gènere".

lavabos17m

El dijous 19 de maig a les 12 h es presentarà públicament l’informe que ha realitzat el Col·lectiu Punt 6 sobre els lavabos de la UAB. 

L'acte s'emmarca dins de la celebració del 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia.

16/05/2022

Des de l’Observatori per la Igualtat s’està treballant en la realització del projecte “UAB Diversa”, dins el qual es vol plantejar un model de lavabos que inclogui les identitats i diferents necessitats de totes les persones de la universitat. Així doncs, es va encarregar una diagnosi al Col·lectiu Punt 6 per a estudiar la situació en la qual actualment es troben lavabos que hi ha a tot el campus de la universitat. Aquest informe es presentarà el dijous 19 de maig a les 12 h del matí a la Sala Cinema de la Plaça Cívica.  

La presentació s’emmarca dins del 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia. Aquest dia commemorem el dia en què l'Assemblea General de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va excloure de la Classificació Internacional de Malalties (ICD) l'homosexualitat. D'aquesta manera es va deixar de considerar una malaltia mental i es va començar el procés d’assumpció del que és una orientació sexual i una identitat de gènere. 

Així i tot, en aquesta jornada no només es reivindiquen els drets aconseguits a través de la lluita del col·lectiu LGTBI, sinó també el llarg camí que encara queda per recórrer per aconseguir que identitats de gènere i orientacions sexuals dissidents esdevinguin normalitzades i no siguin qüestionades. 

La lluita per l'erradicació de la LGTBI-fòbia es presenta en molts àmbits de la societat i és responsabilitat de tota la comunitat educativa lluitar perquè aquesta es redueixi fins que acabi desapareixent, generant espais segurs i protocols efectius. A la UAB comptem amb el "Protocol contra l’assetjament sexual i l’assetjament per raó de sexe, d’orientació sexual, d’identitat de gènere o d’expressió de gènere" des de l'any 2016, que ens ajuda la gestió de les agressions, també les LGTBI-fòbiques.  
 

En aquest marc, a la UAB també es realitzaran altres activitats al voltant de 17M. A la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia es farà una taula rodona el dimecres 11 de maig a les 13 h. Aquesta tractarà la “Discriminació LGTBIQ+ a la universitat: reptes i oportunitats”. El dimecres 18 de maig a les 13:30 h, el grup de gènere de la Facultat de Ciències de l'Educació organitzarà una xerrada a càrrec de Judith Juanhuix sobre els “Mals usos del mètode científic en estudis sobre persones trans”. Estarà oberta a tothom i es dura a terme a la Sala de Màster 2. A més, el 3 de juny es farà una pintada col·lectiva de la bandera trans a les escales de la Plaça Cívia. Des de l’Observatori s’organitzarà també una taula rodona sobre el llenguatge inclusiu el 9 de juny a les 12:30 h a la Sala Cinema. 
 

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Salut i benestar
  • Reducció de les desigualtats
  • Igualtat de gènere