Master 2020-2021 Itinerari d'arqueologia prehistÚrica del mŗster 2020-2021

Oberta la preinscripcio del itinerari d'Arqueologia Prehistòrica del Màster Oficial en Prehistòria, Antiguitat i Edat Mitjana pel curs 2020-2021. Adaptat a les noves circumstancies. 

[+]
Reconstrueixen la dieta de les societats precolombines de l’AmazÚnia brasilera Reconstrueixen la dieta de les societats precolombines de la AmazÚnia brasilera

Un estudi internacional liderat per l'ICTA-UAB i el Departament de Prehistòria ha reconstruït la dieta de grups precolombins a la costa amazònica. El treball  demostra que hi havia una agroforesteria regionalment variable i que la caça i la gestió agroforestal, i no la pesca, va ser la base de l’economia de subsistència d'aquestes poblacions al Brasil.

[+]
Conveni Conveni que permetrŗ estudis en l'ŗmbit d'arqueologia de poblacions pesqueres de la costa del Brasil

La Universitat Autònoma de Barcelona i la Universidad Federal de Pelotas han signat un conveni internacional sota la coordinació del professor Andre Carlo Colonese (UAB) i del professor Rafael Guedes Milheira (UFPel).

[+]
cerŗmica prehistÚrica (NeolŪtic) Els atuells neolŪtics revelen com va ser el consum de llet a Europa fa 7.000 anys

El consum de lactis era molt desigual entre les primeres poblacions neolítiques de l'Occident d'Europa, que en van consumir menys en les regions del sud de la costa atlàntica que en les del nord. Així ho indica un estudi amb participació  de la UAB, que ha explorat el usos culinaris del atuells que van fer servir aquelles societats prehistòriques i la relació amb les seves activitats agrícoles i ramaderes.

[+]
[+]
 

 

 

2021 Universitat AutÚnoma de Barcelona