Cooperació i EpJG

Multakana: Youth Voices for Peace 2023

Multakana: Youth Voices for Peace 2023

Imatge Multakana Youth Voices

Fòrum formatiu per a joves activistes en construcció de pau

Convocatòria per a joves residents a Catalunya

Vols participar en una conversa internacional sobre construcció de pau? T’agradaria aprendre sobre estratègies d’acció noviolenta i aprendre sobre maneres de fer activisme des de la diàspora?

Si la teva resposta és sí, et convidem a participar a Multakana - مُلْتَقانا  Youth Voices For Peace 2023, una iniciativa de formació en línia i una trobada de joves activistes per la construcció de pau que tindrà lloc a la Universitat Autònoma de Barcelona, els propers 30 i 31 de març de 2023.

La Fundació Autònoma Solidària (FAS), juntament amb NOVACT, l’Institut Internacional per l’Acció Noviolenta, i l’Associació Kudwa organitzen Multakana – مُلْتَقانا: Youth Voices For Peace 2023. El projecte té l’objectiu de promoure el rol de les persones joves activistes per la construcció de pau i afavorir la consolidació de la democràcia i els Drets Humans a l’Orient Mitjà i Catalunya.

Multakana - ملتقانا facilita un espai de trobada i formació per persones joves interessades en crear societats més justes, crítiques i compromeses amb la pau i els drets humans. La convocatòria està orientada a persones amb experiència en la defensa de drets, tant a nivell voluntari com acadèmic i/o professional; així com aquelles que just inicien el seu camí en el món de l’activisme i la participació per a la transformació social.

Multakana - ملتقانا permet l’intercanvi d’experiències i coneixement sobre els reptes actuals en la construcció de pau i l’activisme. Aquesta proposta formativa està dividida en dues parts:

A. Un curs online: inclou 6 mòduls, corresponents a 6 càpsules formatives en format vídeo.

Objectiu: els vídeos estan dissenyats per discutir sobre diferents temàtiques relacionades en la construcció de pau i l’activisme.  

Metodologia: visualització, al llarg del març, dels sis vídeos, els quals tenen una durada de 20 minuts cadascun.

Contingut: les principals temàtiques que es tractaran seran:

  • El context sociopolític de la regió del Màixriq
  • El poder de la transformació social i l’activisme
  • Desigualtat, gènere i violència sexual
  • La incidència del clima en els conflictes
  • Activistes exiliats i transformació de la identitat

B. Un fòrum presencial: tindrà lloc a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) (Espanya) el 30 i 31 de març. Aquest fòrum permetrà als i les participants teixir xarxa i intercanviar posar en pràctica els aprenentatges i reflexions obtinguts a través de les càpsules formatives en línia, així com des de la  pròpia experiència com a activistes. S’organitza d’aquesta manera:   

- Dijous 30 de març de 9:30 h a 17:30h (les dietes d’esmorzar i dinar estan incloses)

- Divendres 31 de març de 09:30 h a 15:00h (les dietes d’esmorzar i dinar estan incloses)

La llengua vehicular del projecte és l’anglès (tant del curs en línia com del fòrum). Per aquest motiu, es demana que els i les participants puguin comunicar-se correctament amb altres parlants no nadius d’anglès.

En cas que sigui necessari, els i les participants poden comptar amb ajuts a la mobilitat per al transport fins a la UAB els dies 30 i 31 de març de 2023.

Pots accedir a la inscripció de Multakana - مُلْتَقانا  Youth Voices For Peace 2023 des d’aquest enllaç:

Per a més informació, contacteu a fas.acollida@uab.cat