Currículum Degà

Degà de la Facultat de Veterinària

Dr. Manel Lopez-Bejar, DVM, PhD

El Dr. López-Béjar és un acadèmic i veterinari distingit, actualment és el Degà de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), des de gener de 2023. Des de 2019 fins a 2022, va ocupar el càrrec de Degà Associat Executiu al Col·legi de Veterinària de la Western University of Health Sciences a Pomona, Califòrnia, EUA. Amb una gran experiència i expertesa en el camp, el Dr. López-Béjar ha fet contribucions significatives a la recerca veterinària, l'administració acadèmica i els rols d'assessorament científic, tant a nivell nacional com internacional.

També va ser Degà de la Facultat de Veterinària de la UAB des de 2008 fins a 2011 i va ocupar el càrrec de Vicerector de Recerca a la UAB de 2011 a 2012.

El Dr. López-Béjar ha participat activament en diversos rols d'assessorament en recerca i governança, ocupant càrrecs i encàrrecs de la OIE, Generalitat de Catalunya i Ministeris del Govern d’Espanya.

Com a educador, el Dr. López-Béjar està activament involucrat en l'ensenyament de diversos cursos relacionats amb l'anatomia i embriologia veterinàries, tècniques de reproducció assistida, benestar animal (endocrinologia de l'estrès), preservació de la biodiversitat i cursos de postgrau sobre especialitzacions veterinàries. També contribueix a programes de Màster sobre Una Salut, Benestar Animal i Conservació de la Biodiversitat, així com participa en programes de doctorat en diverses universitats.

Els interessos de recerca del Dr. López-Béjar giren principalment entorn de l'avaluació de factors que afecten el benestar animal i el sistema reproductiu. Ha autoritzat més de 250 articles de recerca en revistes internacionals revisades per iguals, destacant la seva dedicació a l'avanç del coneixement científic. A més, ha supervisat 20 tesis de doctorat i ha servit com a Investigador Principal o investigador en més de 30 projectes de recerca finançats per institucions públiques i privades. El Dr. López-Béjar és el cap del Grup de Recerca ERPAW (Endocrinologia, Fisiologia Reproductiva i Benestar Animal) i és membre del grup de recerca multidisciplinari sobre Infertilitat Humana i Animal de Barcelona (GRI-BCN).

El perfil de recerca del Dr. López-Béjar mostra les seves contribucions significatives a la medicina veterinària, l'administració acadèmica, els rols d'assessorament científic, i el seu compromís amb l'avanç del coneixement en els camps del benestar animal i la fisiologia reproductiva.

 

Els seus articles científics poden trobar-se a:
https://www.researchgate.net/profile/Manel_Lopez-Bejar/?ev=hdr_xprf
http://orcid.org/0000-0001-9490-6126

Llistat de les seves darrers publicacions