Equip docent

Anna Cros Alavedra

Doctora en Filologia Catalana per la UAB i llicenciada en Filologia Catalana i en Geografia i Història per la UB. Professora titular del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura, i de les Ciències Socials i membre del grup de recerca consolidat GREAL-PLURAL.

Imparteix classes en la formació inicial del professorat d'educació primària i d'educació secundària a la Facultat de Ciències de l'Educació de la UAB. Anteriorment, ha estat degana de la Facultat, vicedegana d'aquest mateix centre en dues ocasions i vicerectora de Relacions Institucionals. La seva recerca s'orienta cap a l'ensenyament i l'aprenentatge de la composició escrita i l'anàlisi del discurs acadèmic.

Tel. 935811077
ice@uab.cat

Maria Dalmases Arnella
Llicenciada en Geografia per la UAB i Diplomada en Formació de Mestres. Vinculada al Departament d'Ensenyament, com a mestra, cap d'estudis i directora de centres, posteriorment amb càrrecs de gestió en projectes sobre llengua, normalització lingüística i, en la darrera etapa, en projectes vinculats a la formació del professorat.
Ha estat treballant als SSTT del Vallès Occidental durant 10 anys, a càrrec de la gestió de la formació del Professorat. L'any 2003 entra en contacte amb el món audiovisual i des de llavors ha estès la faceta de la formació a la formació de professionals del món audiovisual, dissenyant i gestionant propostes formatives per a guionistes, directors de cinema, redactors televisió, etc. 

Tel. 935811650
maria.dalmases@uab.cat

Albert Díez Vaño
Mestre de primària especialista en ciències i matemàtiques. Entra al món de l’educació, després d’haver fet altres feines com auxiliar de biblioteca, repartidor de llibres o dissenyador gràfic, de la porta de la formació ocupacional i continuada al lloc de treball. Porta prop de vint anys dedicat a l’escola pública recorrent gairebé tots els nivells des d’educació infantil fins a tercer de l’ESO, però majoritàriament al cicle superior de primària. Ho ha fet participant de la feina d’escoles i instituts del Vallès Occidental i altres comarques barcelonines, els últims cursos ubicat a l’escola Miquel Martí i Pol de Barberà del Vallès. En aquest temps ha assumit responsabilitats com coordinar programes d’Escola Verda, participar d’equips impulsors d’innovació, fer de formador TIC o de coordinador TIC.

Tel. 935811384
Albert.Diez@uab.cat

Mireia Manresa Potrony
Doctora en Didàctica de la Llengua i la Literatura per la UAB, Premi Extraordinari de Doctorat (2009-2010) i Llicenciada en Filologia Catalana per la UdL. Membre del grup de recerca GRETEL (literatura infantil i juvenil i educació literària) de la UAB.
Membre de la unitat docent de l’ICE de la UAB. Ha treballat com a professora d’ensenyament secundari durant vint anys, deu dels quals han estat a l’Institut Obert de Catalunya en l’educació d’adults a distància i en línia. És professora associada del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura i de les Ciències Socials de la UAB des del setembre de 2005. La seva recerca s’orienta cap als hàbits lectors d’adolescents i l’educació literària.

Tel. 935811384
mireia.manresa@uab.cat

Begonya Oliveras Prat
Doctora en Didàctica de la Matemàtica i les Ciències Experimentals per la UAB i Premi Extraordinari de Doctorat (2013-2014). Llicenciada en Ciències Químiques per la UB. Membre del grup de recerca LIEC de la UAB (Llenguatge i Ensenyament de les Ciències) i del grup de disseny de materials pedagògics de ciències experimentals Scientia Òmnibus de l’ICE de la UAB. Ha estat una de les autores de l’obra Aprendre ciències tot aprenent a escriure ciència, guanyadora del Premi Rosa Sensat de Pedagogia 2002.
Ha treballat com a professora d’ensenyament secundari durant 23 anys en diferents instituts de secundària. Professora associada del Departament de Didàctica de la Matemàtica i de les Ciències Experimentals de la UAB des del setembre del 2010. Involucrada durant més de 10 anys en la formació permanent del professorat d’educació secundària.

Tel. 935811650
begona.oliveras@uab.cat

Carme Oriol Giró

Mestra de primària, ha treballat a l'escola pública en tots els nivells educatius d'Educació Infantil i Primària i, inicialment, en la formació d'adults. Els últims 15 anys ha format part de l'equip directiu de l'escola Joan Maragall de Rubí. La seva tasca s'ha centrat a impulsar el Treball per Projectes al centre i en la implementació de dinàmiques de reflexió i aprenentatge en el si de  l'equip docent.
Ha estat vinculada a l'ICE de l'UAB des del 2007, implicant-se en activitats de formació permanent i participant en diferents equips i grups de treball. Concretament ha format part del grup La cultura matemàtica de les persones i darrerament ha estat membre de l'equip La Llengua a l'escola.

Tel. 935812397
carmen.oriol@uab.cat

 

Anna Ortiz Guitart
És professora de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de 1997 és membre del Grup de Recerca de Geografia i Gènere de la UAB i ha estat professora i investigadora a la Universidad Autónoma Metropolitana de Mèxic entre 2004-2006. Participa activament com a membre de recerca en diferents projectes autonòmics, estatals i internacionals amb temàtiques relacionades amb els espais públics i la ciutat des d’un punt de vista de gènere, les pràctiques espacials i quotidianes dels infants i les persones joves, les migracions internacionals de persones qualificades, així com, la igualtat d’oportunitats entre homes i dones a l’acadèmia. La seva recerca s’emmarca dins de les geografies socials i culturals. Treballa amb mètodes qualitatius i té un interès especial en les pràctiques ètiques en la recerca i en la introducció de noves tècniques qualitatives per a treballar amb infants i persones joves.

Més informació

Tel. 935814489
anna.ortiz@uab.cat

Laura Santa Cruz Padilla

Llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de València i postgraduada en Literatura Comparada per la Universitat de Barcelona (UB). Durant 16 anys ha estat docent de llengua i literatura catalanes, tant en l’ensenyament presencial com en l’ensenyament a distància i en línia.

Pertany al Cos de professors d’Ensenyament Secundari des de l’any 2006. Del 2003 al 2013, va exercir com a professora en diversos centres del sistema públic valencià d’educació i, del 2013 al 2019, a l'Institut Obert de Catalunya (IOC). És professora associada del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura i de les Ciències Socials de la UAB des del setembre 2017 i, amb anterioritat, durant el curs 2015-2016.

Tel. 935812397
Laura.SantaCruz@uab.cat