Vés al contingut principal
Web de la UAB
Xarxa d'Humanitats Digitals de la UAB

Orientacions metodològiques per a una didàctica de l'art i la cultura visual a través de les TIC

Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Detalls de l'event

Abordarem la praxi docent basada en les TIC de la didàctica de l'art i la cultura visual. Està fonamentada en una perspectiva teòrica de l'educació basada en la Pedagogia crítica, l'Alfabetització visual, l'Alfabetització digital i l'aprenentatge significatiu o Meaning-making. Per a la metodologia d‟aquesta ponència, utilitzarem una sèrie d‟exemples docents que ens serviran per veure com poder dissenyar situacions didàctiques per a diferents aplicacions didàctiques en les quals adquirir tant un rol observador com creador de l‟art i de la cultura visual. Així, per exemple, el treball de l'ampliació de referències visuals, de la lectura crítica de la imatge i de la resignificació de les imatges, utilitzant recursos TIC com ara les col·leccions digitals de museus d'art, plataformes virtuals d'art, eines dedició digital dimatges i aplicacions virtuals per a la socialització a través del treball artístic.

La conferència serà a càrrec d'Ana Tirado. professora titular de l'Àrea de Didàctica de l'Expressió Plàstica de la Universitat de Jaén.

La jornada és oberta a tothom i es pot seguir a través d'aquest enllaç

Aquesta videoconferència s'emmarquen al cicle de conferències obertes organitzat pel Màster Oficial en Humanitats i Patrimoni Digital, posat en marxa conjuntament per la UAB i la UPF.