FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Acord amb Sabadell per les persones refugiades
Acord amb Sabadell per les persones refugiades 10.12.2015 Cooperació  -  La Fundació Autònoma Solidària estableix un acord d'adhesió amb la Plataforma ciutadana de suport a les persones refugiades a Sabadell per respondre efectivament a la crisi migratòria

Més que mai es necessita actuar conjuntament per a una adequada protecció a les persones asilades mereixedores de protecció internacional. L'estat espanyol acollirà gairebé 15.000 refugiats, sent el tercer país de 22 que més persones rebi. El dret d'asil es un dret humà contingut a la Declaració Universal de Drets Humans de 1948. I tal i com s'esmenta al manifest, totes les persones tenen el dret a buscar protecció fora del seu país d'origen o de residència habitual i a gaudir-ne en cas que estiguin en un estat d'inseguretat.
 
Juntament amb l'Ajuntament de Sabadell i a través del Servei Ciutadà d'Acolliment als Immigrants (SCAI), la FAS s'adhereix a la plataforma per dur a terme una acció conjunta per acollir les persones refugiades. 
 
A més, es continuarà treballant en la sensibilització per donar a conèixer la situació de les persones que demanen asil i evitar els prejudicis i el rebuig que pugui sorgir per part de la població. En aquesta mateixa línia, la FAS treballa també amb la resta d'universitats catalanes sota el programa #UniversitatsRefugi. 
 
La Plataforma treballa al voltant de 4 eixos de treball identificats pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. En primer lloc, l'eix polític, institucional i associatiu. En segon lloc, l'assistència en les rutes de fugida i suport als municipis de la ruta. També es desenvoluparan tasques de planificació i gestió de l'acollida i, finalment, treballa en l'eix d'educació per al desenvolupament i sensibilització a la ciutadania. 
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats