Vés al contingut principal
Web de la UAB
Xarxa d'Humanitats Digitals de la UAB

Jornada sobre recursos educatius en obert, organitzat per Biblioteques i Amical Wikimedia

20 feb. 2020
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
El proper dijous, dia 5 de març, tindrà lloc a la Sala de Graus de la Facultat de Filosofia i Lletres la jornada "Recursos educatius en obert: comparteix per educar". És una jornada sobre iniciatives docents en el marc de la Viquipèdia, un acte vinculat a la Open Education Week que té lloc aquests dies.
Jornada sobre Recursos Docents en Obert
Aquesta edició es focalitzarà en els Viquiprojectes (projectes docents desenvolupats a través de la Viquipèdia) com eina docent, amb l’exposició d’experiències
El proper dijous, dia 5 de març, tindrà lloc a la Sala de Graus de la Facultat de Filosofia i Lletres la jornada "Recursos educatius en obert: comparteix per educar: Jornada sobre iniciatives docents en el marc de la Viquipèdia".

Es tracta d'un acte organitzat conjuntament pel Servei de Biblioteques UAB i Amical Wikimèdia en el marc de l'Open Education Week (#OEWeek), que és una iniciativa d'abast global que pretén conscienciar sobre els avantatges d'implementar els recursos i les pràctiques educatives en obert. Està integrada dins el programa Open Education Global que treballa amb l'ànim d'ampliar l'accés a l'educació, millorar la seva qualitat, fer-la més assequible i afavorir l'èxit dels estudiants.

Els Open Education Resources (OER) que es deriven d'aquest moviment es fonamenten en el reconeixement de l'autoria i el domini públic, o una llicència oberta que permeti l'accés, ús, adaptació i la redistribució sense cap cost i sense restriccions ni limitacions.

Aquesta edició es focalitzarà en els Viquiprojectes (projectes docents desenvolupats a través de la Viquipèdia) com eina docent, amb l’exposició d’experiències per part d'Anna Costal i Enric Guaus (ESMUC), Lluis Madurell (Wikiars - Amical Wikimedia), Teresa Gea i Marius Monton (Enginyeria UAB), Xavier Dengra (Biociències UAB) i Esther Solé (Coordinadora de Projectes Amical Wikimedia). I s'analitzaran els punts forts i febles que té dissenyar una activitat docent a través de l'enciclopèdia oberta, lliure i participativa més important de l'actualitat.

El personal de les biblioteques UAB exposarà quin és l'estat de la qüestió dels recursos docents en obert a nivell general i el que s'està fent actualment a la UAB. També s'informarà sobre el vídeo que s'ha programat per incentivar les bones pràctiques per la preparació i difusió dels materials educatius en obert.

Programa de la Jornada
Inscripció gratuïta a: http://ves.cat/er5P
Es facilitarà certificat d'assistència a qui ho demani.

Dins de