Vés al contingut principal
Web de la UAB
Xarxa d'Humanitats Digitals de la UAB

Exposició virtual sobre ceramistes coreans capturats al Japó del segle XVII

07 juny 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Una nova exposició en línia de ceràmica ha estat comissariada pel projecte "Aftermath of the East Asian War of 1592-1598" del Departament de Traducció, Interpretació i Estudis de l’Àsia Oriental de la UAB. "Stories of Clay: Discovering Choson Korean Potters in Tokugawa Japan" recorre les experiències de diferents grups de terrissers coreans, que van ser capturats i portats al Japó, després de la devastadora guerra d'Imjin de 1592-1598.

Exposició virtual sobre ceramistes coreans capturats al Japó del segle XVII
https://www.vueloiv.com

Els ceramistes i les seves famílies es trobaven entre els molts coreans de la dinastia Chosŏn portats al Japó pels exèrcits del governant japonès Toyotomi Hideyoshi durant la guerra d'Imjin, que va ser el conflicte més gran del món del segle XVI. Hi ha pocs registres escrits sobre aquests terrissers. A més, el seu treball ha estat sovint eclipsat per la importància de les influències xineses en el desenvolupament de la ceràmica japonesa. No obstant això, aquests artesans coreans van fundar tradicions ceràmiques que continuen fins als nostres dies.

"Stories of Clay" representa la recerca original dels comissaris, considerada juntament amb la beca actual, en un format digital dissenyat per ser accessible tant per a experts com per a no especialistes. Inspirada en el format d'una exposició de museu, cadascuna de les cinc "sales" explora un aspecte de l'experiència de la ceràmica japonesa posterior a Imjin: els orígens dels terrissers, les seves vides al Japó, la tecnologia que van aportar, l'adaptació a les condicions locals i la seva influència estilística. Els quadres de glossari emergents ajuden amb la terminologia especialitzada i les notes finals ofereixen una visió de la recerca important sobre cada tema. És important consultar també la pàgina de Recursos, que conté una sèrie de xerrades d'experts destacats i fulls de treball que es poden descarregar per a educadors.

Centrant-se en la primera meitat del segle XVII i examinant articles d'elit i quotidians, aquesta exposició virtual i projecte d'història digital desafiarà la impressió que els articles de te eren la producció més important dels terrissers coreans al Japó. Contribuirà a la reavaluació històrica de l'art en curs de la influència coreana en la ceràmica japonesa. Els terrissers i les seves complexes relacions amb els seus mecenes-captors japonesos també van aclarir les conseqüències regionals de la Guerra d'Imjin, que va ser el conflicte més gran del món del segle XVI.

Rebekah Clements
ICREA Research Professor
Departament de Traducció i d'Interpretació i d'Estudis d'Àsia Oriental
Universitat Autònoma de Barcelona

Rebekah.Clements@icrea.cat

Referències

Enllaç a la pàgina web Stories of Clay

Aquest projecte ha rebut finançament del Consell Europeu de Recerca (ERC) en el marc del programa de recerca i innovació Horizon 2020 de la Unió Europea (acord de subvenció núm. 758347 - Conseqüències de la guerra de l'Àsia oriental de 1592-1598).

Dins de