 |
Departament d'Antropologia Social i Cultural
Despatx: B9-223
Vinculació: Becari Doctoral (Conicyt)
Departament d'Antropologia Social i Cultural, Facultat de Filosofia i Lletres, Universitat Autònoma de Barcelona.
Telèfons: +34 93 586 8320
Correu electrònic: raphael.cantillana@uab.cat
Web: https://www.researchgate.net/profile/Raphael_Cantillana
|
|
|
Grups de recerca
Línies de recerca
- Antropologia de l'aigua, gestió comunitària i recursos hídrics
- Madioambiente i contaminació
- Etnografia i metodologia qualitativa
Projectes i convenis
|
|
CURRÍCULUM ABREUJAT
Antropòleg Social i Cultural amb experiència de treball de camp en el Nord Gran de Xile. Llicenciat en Antropologia Social (2014, Univ. De Tarapacá d'Arica, Xile), Magíster en Educació Superior (UST, 2017) i Màster en Antropologia: Recerca Avançada i Intervenció Social (UAB, 2018). Durant els seus estudis va desenvolupar investigacions qualitatives al voltant de la gestió comunitària de recursos hídrics en zones rurals i indígenes del Nord de Xile, així com també activitats de docència en universitats locals de la ciutat d'Iquique. Paral·lelament ha executat projectes d'intervenció socioeducativa i comunitària en comunitats de la mateixa zona geogràfica
Actualment és becari doctoral (2019-2022) adscrit a aquest departament en el Grup de Recerca d'Antropologia Fonamental i Orientada (GRAFO).
Principals publicacions
- Cantillana, R., & Pizarro, E. (2017). Chanavaya o Puerto Inglés: su pasado histórico en el ciclo productivo del guano en el Norte Grande de Chile. In E. Pizarro (Ed.), Tránsitos Historiográficos. Arica y su hinterland (siglos XVI-XX) (pp. 105–120). Arica: Ediciones Universidad de Tarapacá.
- Cantillana, R. (2018). Conflictos por el agua en sus dimensiones sociales y culturales: política de Estado y gestión comunitaria en Tarapacá, Chile. Estudios Socioterritoriales. Revista de Geografía, (23), 27–43.
- Cantillana, R., & Portilla-Vásquez, I. (2019). Por la senda de los “profesores taxis”: los efectos de la desprofesionalización académica en educación superior. Una aproximación cualitativa desde Chile. Cultura - Hombre - Sociedad CUHSO, 29(1), 00–00. http://doi.org/10.770/0719-2789.2018.CUHSO.0.0A00
|
|