Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Servei d'Estabulari (SE)

Presentació de l'informe anual de l'acord de transparència

05 des. 2023
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

La COSCE (Confederación de Sociedades Científicas de España) ha presentat el sisè informe anual de l'acord per la transparència en experimentació animal.

El 2016 la COSCE va proposar crear un acord per la transparència en experimentació animal amb la constitució d'una comissió específica. L'objectiu d'aquest acord és establir vies de comunicació entre la comunitat científica i la societat sobre quan, com i per què es fan servir animals en la recerca i els beneficis que se'n deriven. Actualment, l'acord agrupa 166 institucions de tot el país.

Durant la presentació de l'informe d'aquest any, el Dr. Lluís Montoliu ha resumit l'evolució de l'acord de transparència i el Dr. Javier Guillén ha resumit les xifres dels paràmetres utilitzats per analitzar el grau de transparència i obertura de les entitats adherides i l'ús responsable dels animals d'experimentació.

Les xifres de l'informe confirmen la consolidació i l'interès creixent de la comunitat científica per la transparència en l'ús d'animals per l'experimentació:

  • Han participat en l'acord 159 institucions, el que suposa l'informe anual amb la major d'institucions al món.
  • El 76% de les institucions ha participat en activitats de divulgació científica (un 10% més que a l'any anterior) i el 86% ha proporcionat accés a visitants externs (un 5% més respecte a l'any anterior).
  • Des del primer informe del 2018, ha augmentat la referència a l'ús d'animals en recerca en relació amb els mitjans de comunicació del 37% al 67%.
  • El 17% té una política institucional sobre la comunicació dels models animals que es fan servir en investigació en notes de premsa i comunicats, i un 34% té intenció d'implementar-la en el futur.
  • El 100% disposa a la web d'una declaració institucional sobre l'ús d'animals d'experimentació, i el 82% té aquesta declaració visible en tres o menys clics des de la pàgina principal.

Accés a l'informe:
"Sexto informe anual del acuerdo COSCE de transparencia sobre el uso de animales de experimentación científica en España".

A l'arxiu històric d'informes de l'acord, podreu consultar informes d'anys anteriors.

Més informació sobre l'acord de transparència:
"Acuerdo COSCE de transparencia sobre el uso de animales en experimentación científica en España".

Via: Confederación de Sociedades Científicas de España (COSCE).

Dins de