Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura

Es publica un article sobre innovació a la premsa de proximitat a Ámbitos. Revista Internacional de Comunicación

17 abr. 2024
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

El manuscrit 'Prensa local ante la digitalización: innovación y viabilidad del periodismo de proximidad', elaborat per la Dra. Aida Martori Muntsant, es pot consultar al número 64 de la publicació.

ambitos-revista

Ámbitos. Revista Internacional de Comunicación publica, al seu número 64, l’article 'Prensa local ante la digitalización: innovación y viabilidad del periodismo de proximidad', escrit per la Dra. Aida Martori Muntsant. L’autora és professora lectora al Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura i membre del Grup d’Investigació en Estructura i Polítiques de Comunicació Daniel Jones de la UAB.

Les conclusions principals del text són que les dinàmiques innovadores a la premsa de proximitat estan estretament vinculades amb la recerca d'un model de negoci que en garanteixi la viabilitat, i que el sector espera que la sostenibilitat econòmica la trobin els mitjans més grans, per a poder aplicar els canvis a escala local.

A més, l’article reflexiona sobre el fet que la innovació no estigui satisfactòriament integrada a la premsa local i que sigui un procés top down, de manera que la mentalitat de les direccions impregna tota l'organització. La recerca ha identificat que la majoria de direccions encara són conservadores a l'hora d'introduir canvis, i s'han detectat reticències que limiten l'impuls a la innovació i la transformació digital.

La premsa de proximitat es troba en una fase experimental pel que fa a la innovació, i l’article apunta que el disseny d’estratègies sòlides coherents amb la situació del mercat comunicatiu poden situar aquests actors en una etapa de maduresa. 

L’article es pot consultar aquí. I el DOI és el següent: https://doi.org/10.12795/Ambitos.2024.i64.02

 

Referència: Martori Muntsant, A. (2024). Prensa local ante la digitalización: innovación y viabilidad del periodismo de proximidad. Ámbitos. Revista Internacional de Comunicación, (64), 104–119.

Dins de