Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura

L'investigador cubà Jorge Domingo Cuadriello ens apropa l'exili periodístic republicà

15 nov. 2023
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Explicarà la presència de Paco Madrid i altres periodistes a diaris i ràdios cubanes

Exili cuba

L’investigador i gran especialista en la petjada cultural dels espanyols a Cuba serà l’1 de desembre a la facultat per fer una aproximació a la presència dels periodistes republicans exiliats als mitjans de comunicació de l’illa.

Allà van poder explicar la seva visió de la guerra d’Espanya, explicar la seva experiència professional i contribuir a la societat cubana amb el seu coneixement de temes polítics, socials i culturals.

Jaime Claramunt, que fou director del diari El Diluvio de Barcelona, va col·laborar a la ràdio del ministeri de Cultura CMZ evocant els seus vint anys en el càrrec. Esteban Salazar, Eduardo Zamacois o Paco Madrid van ser altres periodistes republicans amb presència als mitjans cubans tot i residir en altres països.

El cas de Paco Madrid és molt significatiu que la gran qualitat de la seva feina a Espanya abans de la guerra que va incloure la corresponsalia a París de l’Heraldo de Madrid, l’edició a Barcelona del setmanari El Escándalo i la sotsdirecció del diari La Voz de Madrid. Cuadriello ha editat molt recentment una selecció dels articles de Madrid al diari cubà Adelante durant els anys 40. Cuadriello és investigador de l’Instituto de Literatura y Lingüística «José Antonio Portuondo Valdor»

1 de desembre Aula 1 11:00 i 14:00

Dins de