Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura

Conveni entre el Museu Marítim de Mallorca i el Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura

28 jul. 2023
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

El projecte visibilitza la memòria de les comunitats marineres i pescadores d'alguns indrets de Palma i proposa nous formats per fer-ne difusió

conveni museu maritim mallorca

El Museu Marítim de Mallorca ha posat en marxa un important conveni de recerca i transferència amb el Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB per tal de desenvolupar un projecte de visibilització de la memòria de les comunitats marineres i pescadores de diversos indrets de Palma. El projecte articula pràctiques etnogràfiques i periodístiques que permeten a les comunitats connectar amb un relat propi sobre el medi social i físic en què han viscut i viuen, i es completa amb el desenvolupament de noves narratives per fer difusió d'aquests relats a través dels espais i de les xarxes del propi museu.

El conveni té una durada estimada de tres anys per un import que voreja els 120.000 euros. El projecte ja ha començat el passat mes de maig al barri d'Es Molinar de Palma de Mallorca, amb la celebració del primer grup d'entrevistes i l'elaboració dels primers videos, articles i material per al museu i per a les seves xarxes. El projecte contempla també l'elaboració de literatura acadèmica que reflexioni sobre el procés, la metodologia i els resultats obtinguts.  

 

 

Dins de