Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura

Formació per incorporar la perspectiva de gènere a la docència per tot el professorat de la UAB

13 jul. 2023
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

La unitat de formació de la UAB ofereix un curs asíncron perquè tot el professorat de la universitat pugui incorporar la perspectiva de gènere a la docència. El curs està dissenyat i impartit per Isabel Muntané, professora substituta del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura.

mooc genere

El mes de juny de 2023 la Unitat de Formació de la UAB ha ofert el primer curs asíncron, dels tres que es durant a terme tots els cursos acadèmics, perquè el professorat tingui les eines necessàries per incorporar la perspectiva de gènere a la docència i a la recerca, sigui quina sigui la matèria que imparteixi.

Aquesta iniciativa ve a donar compliment a la llei d’Universitats, a la llei d'igualtat efectiva de dones i homes i a la llei de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació, entre altra legislació estatal i europea. El marc legal insta a les universitats a incorporar la perspectiva de gènere a la docència i a tota activitat universitària.

La formació consta de quatre mòduls acompanyats d’exercicis pràctics i de bibliografia per superar  la formació. S’ofereix formació teòrica i pràctica de com incorporar la perspectiva de gènere en la matèria que s’imparteix, en la bibliografia de consulta, en les relacions a l’aula i en els grups de recerca, entre altres eines.

El curs ha estat dissenyat i impartit per Isabel Muntané, professora substituta del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura especialitzada en comunicació feminista i coordinadora acadèmica del Màster Gènere i Comunicació de la UAB.

 

Dins de