Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura

Guardonades dues tesis del programa de doctorat en Mitjans, Comunicació i Cultura pel CAC

10 gen. 2023
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Las recerques de Miquel Urmeneta i Cristina Garde han estat distingides amb el segon premi i un accèssit

cac

Les tesis doctorals de Miquel Urmeneta i Cristina Garde, realitzades dins del programa de doctorat en Mitjans, Comunicació i Cultura, han estat guardonades a la XXXIV edició dels Premis del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) a la investigació sobre comunicació audiovisual.

Miquel Urmeneta Arbusà ha rebut el segon premi per la tesi Corrientes de opinión en Twitter durante el procés: agenda, actores, polarización y desinformación alrededor de las elecciones catalanas de 2017. La recerca, defensada el novembre de 2021, va comptar amb la direcció de María Dolores Montero i Maria Corominas.

Per la seva banda, Cristina Garde ha estat reconeguda amb un accèssit per Més enllà del mirall negre. Una defensa del periodisme en l’era de la comunicació blob i el capitalisme de la contenció, dirigida per la professora lectora Catalina Gayà i defensada el novembre de 2022.

El primer premi ha estat per una tesi que analitza la ficció seriada amb component LGTB+, defensada a la Universidad de Murcia. També ha rebut un accèssit un treball sobre continguts de TiKTok i desordres alimentaris presentat a la Universitat Pompeu Fabra. Per últim, s’ha distingit amb una menció especial una investigació sobre la producció de programes a TVE Catalunya entre 1959 i 2019, inscrita al programa de doctorat en Comunicació i Periodisme de la UAB.

El jurat del premi, que atorga el regulador de l’audiovisual català, era presidit per Rosa Maria Molló; comptava com a vocals amb Anna Clua, Mònica Figueras, Iván Lacasa i Iolanda Tortajada, i actuava com a secretària Sílvia Montilla. La deliberació es va produir el passat desembre i s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya el 9 de gener de 2023.

Dins de