Vés al contingut principal

«Descartades», l'exposició sobre la vida quotidiana de les dones a les zones rurals d'El Salvador

21 des. 2022
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

La Universitat acull la mostra «Descartades», un recull de quinze retrats fotogràfics i material audiovisual sobre la quotidianitat, la situació de pobresa i la vulnerabilitat d’una quinzena de dones adultes de les comunitats rurals de Tecoluca, El Salvador. La mostra es pot visitar del 30 de gener al 24 de març, de dilluns a divendres i de 10 a 19 h, a la Sala d’Exposicions UAB, situada a la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General.

descartades

L’exposició fotogràfica és una adaptació del treball periodístic del seu autor, Marc Espín, que entre el 2016 i 2017 va visitar més de mig centenar d’habitatges de persones grans en quinze comunitats de Tecoluca, localitzada a la regió del riu Lempa, per investigar i documentar les seves condicions de vida. La mostra que documenta la situació d’abandonament en què es troben les persones majors de 60 anys en El Salvador exposa les carències que pateixen a la seva vida quotidiana: salut, ingressos, desigualtats de gènere, educació, seguretat o habitatges dignes.

El recorregut fotogràfic busca fomentar la reflexió sobre la percepció de la vellesa, sobre les dificultats que afronten les dones adultes, les seves causes i els desafiaments que existeixen per envellir en un país en vies de desenvolupament. Segons el seu autor, «Descartades»  es converteix en un “espai de conversa intergeneracional i interregional” sobre problemàtiques relacionades amb les persones grans, les dones, els drets humans i la cooperació internacional.

La mostra, impulsada originalment per la Fundació CORDES, l’Associació Rural de la Tercera Edat (ARTE) i la Coalició Nacional per a la Dignitat de les Persones Grans, està estructurada en tres vinils d’obertura i cinc blocs principals que fan referència a les diverses dimensions de la pobresa (ingressos, salut, hàbitat, educació i violències). «Descartades»  és un recull de quince retrats fotogràfics, cadascun d’una protagonista diferent d’una comunitat rural salvadorenya. Cada bloc conté un text introductori i cada una de les fotografies presenta un peu d’imatge que recull la història de les dones retratades.

«Descartades» es pot visitar del 30 de gener al 24 de març, de dilluns a divendres i de 10 a 19 h, a la Sala d’Exposicions UAB, situada a la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General. Per més informació detallada sobre els horaris i la programació pots contactar amb nosaltres mitjançant el correu electrònic cultura.enviu@uab.cat.

Dins de