Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Medicina i Cirurgia Animals

Lliurament Premis Séculi

15 juny 2023
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Dues tesis doctorals realitzades a la UAB han estat distingides amb el Premi Josep Séculi Brillas, que atorga l'Acadèmia de Ciències Veterinàries de Catalunya i que va ser lliurat a la Facultat de Veterinària.

Premis Séculi Tesis Doctorals

El passat 15 de juny, a les 12 hores, l’Acadèmia de Ciències Veterinàries de Catalunya va celebrar la Sessió pública extraordinària per fer l’entrega dels Premis en Honor del Dr. Josep Séculi Brillas.

Els guardonats van ser el Dr. Roberto-José López, per la tesi titulada “Caracterització del glioma caní com a model espontani de l’evasió del sistema immune en el glioma humà”; i  Dr. Sergi Olvera Manu, per la tesi titulada  “Cavalls participants en les festes patronals de Menorca: caracterització fisiològica de la resposta d’estrès i protocol d’avaluació del seu benestar”. 

La presentació dels guardonats va ser duta a terme pel Dr. Martí Pumarola i el Dr. Manel López-Béjar, directors respectius de les tesis. 

L’acte va comptar amb la presència del Dr. Josep Llupià Mas, president de l’ACVC i qui va dur a terme la inauguració, i també el Dr. Manel López-Béjar, degà de la Facultat de Veterinària de la UAB i qui va dur a terme la cloenda. 

L'Acadèmia de Ciències Veterinàries de Catalunya es va constituir el 1990 partint dels antecedents de l'Acadèmia Medico Veterinària Barcelonesa, creada ja el 1855, i l'Acadèmia de Ciències Veterinàries de Barcelona. Té com a finalitat "l'estudi i la recerca de les ciències veterinàries", el foment d'aquesta disciplina a Catalunya, l'assessorament a les administracions públiques i privades i les "relacions científiques i culturals" amb altres entitats afins. El premi Josep Séculi Brillas distingeix tesis doctorals d'aquest camp acadèmic i les persones que són guardonades són nomenades acadèmics corresponents de la institució.

Dins de