Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut d'Estudis Medievals

L'Arxiu Occità gestionarà la correspondència de Robèrt Lafont amb Bernat Lesfargues

11 des. 2023
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

L’Arxiu Occità (que pertany a l'Institut d´Estudis Medievals de la UAB) passarà ara a ser dipositari de la correspondència de Robèrt Lafont, escriptor, poeta, novel·lista i dramaturg notable. El director de l´Arxiu, Antoni Rossell, es farà ressò d´aquesta cessió en un acte que tindrà lloc a la Sala de Revistes de la Biblioteca d´Humanitats de la UAB, el dimecres 13 de Desembre, a les 16 hores.

Imatges de Robert Lafont parlant en una conferència

Robèrt Lafont va ser un escriptor de màxima importància dins l´occitanisme i el moviment de defensa de la llengua occitana, a part de ser un poeta, novel·lista i dramaturg notable. Fou l´autor del diccionari francès-occità, de la traducció occitana de l´Odissea i de diverses obres de referència com a lingüista. La seva immensa activitat cultural i política posant en valor les llengües minoritzades es veuen reflectides en la seva correspondència amb Bernat Lesfargues, de la qual passarà ara a ser-ne dipositari l´Arxiu Occità, que pertany a l´Institut d´Estudis Medievals de la UAB.

El director de l´Arxiu, Antoni Rossell, es farà ressò d´aquesta cessió en un acte que tindrà lloc a la Sala de Revistes de la Biblioteca d´Humanitats de la UAB, el dimecres 13 de Desembre, a les 16 hores. Aquest acte comptarà amb la presència del sr. Cyril Gispert (director del CIRDOC, Institut Occitan de Culture) i dels periodistes Ferriol Macip i Manel Zabala, a part de representants de la Biblioteca d´Humanitats i del Vicerectorat de Recerca de la UAB. En el mateix acte s´oficialitzarà també el lliurament del fons audiovisual occità de BTV, igualment cedit a l´arxiu occità.

Aquest material vinculat a Robèrt Lafont serà la base de diverses activitats i projectes oficials de recerca, que tindran la seva base igualment a l´Arxiu Occità. De tot això ens en parlarà el dr. Rossell, així com Cyril Gispert, en l´acte de dimecres 13.

Dins de