Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut d'Estudis Medievals

La Biblioteca d'Humanitats rep com a donatiu del prof. Hans Daiber un fons bibliogràfic especialitzat en filosofia àrab

26 gen. 2023
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Hans Daiber (nascut el 1942) va ser Professor d’Àrab i de l’Islam a la Universitat d’Amsterdam (1977-1995) i Catedràtic de Llengües Orientals a la Universitat de Frankfurt a. M. (1995-2010).

Hans Daiber

Hans Daiber és autor d’obres de referència com Aetius Arabus (Steiner 1980), Bibliography of Islamic Philosophy (3 vols., Brill 1999, 2007) i Islamic Thought in the Dialogue of Cultures (Brill 2012). Des de la seva jubilació, viu bona part de l’any a Mallorca des d’on promou la publicació de la seva obra completa, From the Greeks to the Arabs and Beyond (Brill, 2021-): sis volums que recolliran els seus articles. A les Illes, el bibliòfil i col·leccionista Daiber ha reunit una preciosa biblioteca especialitzada en pensament islàmic, filosofia àrab i la figura de Ramon Llull, que ha decidit donar a la Biblioteca d’Humanitats de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La biblioteca de Hans Daiber reunida a Mallorca arriba a la Universitat Autònoma de Barcelona per iniciativa dels Professors de Recerca ICREA de la UAB Alexander Fidora i Matthias M. Tischler, tots dos membres de l’Institut d’Estudis Medievals, amb la col·laboració del projecte d’investigació MICINN PID2020-112592GB-I00, dirigit per Alexander Fidora.

Dins de