Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament d'Economia Aplicada

La UAB publica el nou llibre de David Castells "La esquiva búsqueda de la prosperidad"

13 oct. 2022
Compartir a Bluesky Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El Servei de Publicacions de la UAB publica La esquiva búsqueda de la prosperidad. Una breve historia del pensamiento económico, el nou llibre de la col·lecció El Espejo y la Lámpara escrit per David Castells-Quintana, professor del Departament d’Economia Aplicada de la UAB.

Imatge de la UAB publica el nou llibre de David Castells

El llibre resumeix la història del pensament econòmic: des de les idees d'imperis i civilitzacions passades, el pensament econòmic de l'època medieval, les lliçons dels economistes clàssics, el marxisme, l'economia neoclàssica i el keynesianisme, fins al neoliberalisme i les aportacions més importants de l'època moderna. També explora els significats de prosperitat i riquesa y la seva evolució al llarg del temps, la forma en què treballem col·lectivament per a aconseguir-les, i els desafiaments als quals ens enfrontem en la nostra cerca de la prosperitat compartida i el benestar individual.

L’obra està disponible en castellà i en anglès i correspon al volúm 20 de la col·lecció El Espejo y la Lámpara, una sèrie que pretén oferir als lectors obres sorgides de la comunitat universitària la vocació de la qual sigui transcendir-la, sempre des dels valors de la reflexió original, la solidesa i profunditat de pensament, el pluralisme i l’esperit crític, l’interès per l'actual, la cerca de nous horitzons i la voluntat de perduració, així com, en no menor mesura, agilitat i atractiu a l'hora de transmetre els seus sabers.

David Castells-Quintana (Bogotà, 1980) compta amb més de deu anys d'experiència escrivint i publicant per a la comunitat científica i el públic general. En els últims anys ha investigat, ensenyat i escrit sobre els principals desafiaments de la humanitat, incloent la pobresa extrema i les desigualtats, la deterioració política i el col·lapse ecològic.

Dins de