Jornades 2024 del grup de recerca en Salut d'Ecosistemes i Animals Aquàtics (SEAaq)
Jornades del grup de recerca SEAaq 2024, a Barcelona el 27 de setembre i a Vilanova i la Geltrú l'11 d'octubre.
Des del grup de recerca en Salut d'Ecosistemes i Animals Aquàtics (SEAaq) van tenir lloc dues jornades de difusió de recerca sobre l'alatxa, un peix semblant a la sardina però poc valorat, tot i que té característiques molt prometedores com a recurs pesquer i com a producte alimentari.
En concret, es va organitzar una jornada a la confraria de pescadors de Barcelona el 27 de setembre
i una altra a la confraria de pescadors de Vilanova i la Geltrú l'11 d'octubre.
En ambdues jornades es va projectar un vídeo realitzat per difondre els resultats obtinguts a la recerca i també per posar en relleu la importància de la col·laboració entre científics i pescadors.
Durant les jornades es va informar dels resultats, aprofitant el suport visual de roll-ups (fotos adjuntes), acompanyat d'un showcooking amb l'empresa El Peix al Plat per promoure el consum d'alatxa, oferint una mostra de plats cuinats amb aquesta espècie, molt poc comuna a la taula.
L'objectiu d'aquestes jornades és donar-li valor a l'alatxa com a espècie i reivindicar el seu possible paper com a complementari de la sardina i el seitó, atès que, actualment, aquestes dues espècies es troben en una situació delicada.
En relació a aquest tema, el passat 18 d'octubre, el SEAaq va participar, presentant els seus resultats sobre l'alatxa, a la II Jornada de la Sardina a la Costa Catalana i espècies complementàries, organitzada a l'Escala per dos equips de recerca de la UdG.
Podeu trobar més inforamció sobre el SEAaq al seu perfil d'Instagram i X (Twitter)