Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament d'Art i Musicologia

Nazario. Art i dissidència en temps de repressió i d'alliberament

29 juny 2023
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Exposició del Màster Oficial Anàlisi i Gestió del Patrimoni Artístic - Edició curs 2022-2023

La UAB col·labora, per primera vegada, amb Nazario: artista andalús considerat el pare del còmic underground espanyol i reconegut en el món del còmic gai. Ho fa amb l’exposició que es presenta a partir del 15 de juny a la Sala d’Exposicions UAB i que fa un recorregut per la vida i l’obra de Nazario, posant-la en relació amb la lluita de col·lectiu LGTBIQ+. Tota una personalitat de la moguda barcelonina dels anys setanta i vuitanta, és autor de publicacions com San Reprimonio y las Pirañas (1976), Anarcoma (iniciada el 1978) o Alí Babá y los 40 maricones (1993)

Cartell Exposició estudiants master 2023

 

«Nazario. Art i dissidència en temps de repressió i d’alliberament», pretén fer una relectura actual de la vida i l’obra de l’artista a través de la seva faceta més transgressora i del context en el qual va viure. La lluita per l’alliberament del col·lectiu LGTBIQ+, el gènere, la llibertat sexual, l’estigma de la sida, la immigració o la inclusió social són algunes de les preocupacions que Nazario trasllada a la seva obra, com també temes que afectaven el col·lectiu durant els anys setanta i vuitanta, i que encara generen debat en l'actualitat. D’aquesta manera, la mostra recupera el Nazario més transgressor que, des de la seva obra i manera d’entendre la vida, es va avançar als seus temps i va posar sobre la taula qüestions que encara avui estan a l’ordre del dia.

vista Exposició Nazario Art i Dissidència

Comissariat: Eva Alonso Arrebola, Laia Bové Castellví, Darío Cadenas Moreno, Aina Canas Guimet, Josué Israel Fernández Guilcamaigua, Olga Folch Miquel, Ariadna Grifoll Latorre, Ainoa Llàcer Hernández, Marta Merino Hernández, Júlia Pons Nadal, Rut Soriano Floriach, Cristina Troya Betrian i Abigail Zamora Sánchez

Dins de