ERROR GRAVE Header 1, -4

I una altra vegada ens toca aturar-nos a recordar, ni que sigui breument, un professor que ens ha deixat. Li ha tocat el torn a Francesc Morata, del departament de Ciència Política i Dret Públic, i un dels homes més destacadament vinculats al projecte europeista en la nostra universitat ( com mostra la càtedra Jean Monnet “ad personam” que li havia estat atorgada per la Comissió Europea).
Morata va ser dels primers que va entendre, ja abans de l’ingrés d’Espanya a les, aleshores, Comunitats Europees, que el procés d’europeització, les seves institucions i les seves polítiques haurien de constituir un camp d’especialització acadèmica important, i també de professionalització pels politòlegs. Va saber integrar aquesta temàtica tant en la seva activitat investigadora com en la docència a la Facultat, i també en el pla institucional, participant activament en l’Institut d’Estudis Europeus, que va arribar a dirigir durant una certa etapa.
Inútil intentar resumir aquí la seva biografia intel.lectual o el seu  periple vital, que va circular molt en paral.lel als seus interessos acadèmics. Més importa subratllar la profunda marca deixada, materialitzada en l’apreci dels seus col.legues (d’aquí i de fora d’aquí), dels seus ex – alumnes (de qui hem rebut un gran nombre de correus electrònics de pèsam) i de les persones que l’havien tractat. Potser el millor homenatge sigui l’article necrològic firmat per dos dels seus deixebles i avui professors de la Facultat, Ana Mar Fernández Pasarín i John Etherington, publicat en un diari barceloní pocs dies després del seu traspàs.
 
                                                                                              Joan Botella, Degà

 

Ja està activa l'enquesta sobre el grau de satisfacció dels egressats de la UAB

Des del dia 27 de juny fins el 7 d’octubre de 2014 estarà activa la cinquena  edició de l’enquesta, adreçada a titulats de Llicenciatures, de Graus i de Màsters del curs 2013-2014. Més informació

 

 

Enfortint els lligams entre gènere i recerca

genero

L'Observatori organitza l’11 de juliol el ‘workshop’ internacional “Gender Sensitive Research in International Projects”, que obrirà amb la conferència de la professora Sharlene Hesse-Biber. Més informació

 

 

Lluitant contra el silenci

Diferents representats de les unitats d’igualtat de les universitats dels països catalans es reuneixen per compartir l’experiència en la posada en marxa de protocols contra la violència de gènere. Més informació

 

 

Setmana del Parlament Universitari

Activitat en què es pretén simular la feina parlamentària real que permet aprofundir en el coneixement i establir ponts entre estudiants i diputats Més informació

 

 

II Congreso Internacional "Edificar la paz en el siglo XXI"

La Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU us convida a participar en les sessions precongressuals del II Congrés Internacional “Edificar la Pau” que tindran lloc a Barcelona. Més informació

 

EL PERFIL


Marina Molina és llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració des del 2002. Posteriorment va fer dos postgraus, un en govern local i l’altre en Comunicació i estratègia política. Actualment  cursa un màster en política i democràcia per la UNED
-       En què consisteix la teva feina? Com vas accedir-hi?
Per motius de conciliació amb la família actualment no treballo, però espero poder incorporar-me novament al mercat laboral el més aviat possible. Durant la meva trajectòria professional he treballat en un partit polític a l’àrea d’estudis i programes i, també amb temes d’associacionisme i participació juvenil. Vaig treballar al Consell Nacional de la Joventut de Catalunya com a responsable de programes on la meva feina consistia en coordinar el  Pla de Treball i elaborar documents per l’Assemblea General i els Comitès Executius, assessorar a associacions juvenils i gent jove, dirigir i coordinar els programes propis i portar la interlocució en programes externs o cogestionats. Així mateix en elaborar documents ideològics, i assessorar de l’òrgan polític i la presidència i en dirigir estudis i formació del Consell.
A aquesta feina hi vaig accedir perquè una amiga i companya em va avisar que s’obria aquesta convocatòria i em vaig presentar. Vaig fer un examen i una entrevista i finalment vaig accedir al lloc de treball.
-       Com valores la formació rebuda a la Facultat?
En general la valoro positivament ja que em va donar les eines necessàries per poder desenvolupar-me al món laboral. Quan vaig sortir de la facultat em quedaven moltes coses per aprendre però les eines que m’havien donat durant els quatre anys que vaig estar estudiant em van ajudar a poder fer front als reptes que s’anaven plantejant. Vaig tenir la sort de comptar amb bons professors i vaig gaudir molt dels anys que vaig estar estudiant.
-       Com veus la Facultat des de la pràctica professional, quines coses creus que es podrien millorar?
Tot i valorar molt positivament l’educació que vaig rebre durant aquests anys penso que la carrera és molt polivalent i s’hauria d’ajudar als estudiants a saber exactament en quin camp volen treballar i quines opcions tenen a l’acabar la carrera per continuar formant-se. Desconec com s’enfoca en aquests moments les pràctiques professionals, però durant l’època en que jo hi vaig estar no van ser massa profitoses. Des de la facultat s’hauria de fer un seguiment més acurat.
-       Quin/s consell/s donaries als futurs politòlegs i sociòlegs de la Facultat?
Els consells que donaria als futurs politòlegs i sociòlegs es que aprofitin al màxim els anys d’estudi a la facultat per formar-se el millor possible. També que quan abans millor escullin cap a on volen orientar el seu futur professional i dediquin tots els seus esforços a ser els millors en el seu àmbit.

Si voleu contactar amb la Marina Molina podeu fer-ho a: marinamolinaruiz@hotmail.com

 

Agenda

07/07/2014 fins 11/07/2014

De 10h a 14h. Facultat de Medicina de la Unitat Docent de Sant Pau.Barcelona. Curs sobre cooperació per al desenvolupament a càrrec de la Fundació Autònoma Solidària. Contextualització de les relacions Nord-Sud, les visions de desenvolupament i la cooperació, aprenentatge d'eines d'acció que contribueixin a la transformació de les desigualtats globals-locals.
Més informació: http://www.uab.cat/web/fas-1254380703729.html

08/07/2014. 19:30h. CCCB Barcelona

Conferència de Colm Tóibín. Entrada: 3 € Amics del CCCB, aturats i menors de 12 anys: gratuïta.

16/07/2014 fins 18/07/2014

Institut d'Estudis Catalans i Cosmocaixa.Fòrum multidisciplinari sobre desafiaments socials, ambientals i en l'àmbit de la salut que la societat haurà de fer front en els propers anys.

07/07/2014 fins 11/07/2014

Sala d´exposicions del CCCB. Barcelona. Exposició: L'inici del demà. Mancomunitat de Catalunya: 100 anys.
Projecte expositiu per commemorar el centenari de la creació de la Mancomunitat de Catalunya.
Més informació: http://www.cccb.org/ca/exposicio-linici_del_dem-45729

Fins 20/07/2014. De dimarts a diumenges d'11 a 20h

Sala d´exposicions del CCCB. Barcelona. Exposició: De la beneficència al servei públic de sanitat.
Més informació: http://www.cccb.org/ca/exposicio-linici_del_dem-45729