Cicle Cinema New Old Hollywood

CICLE “NEW OLD HOLLYWOOD"

Del 28 de febrer
al 30 de maig de 2017

Els dimarts a les 10:00 h o a les 12:00 h


Organitza: Departament de Comunicació Audiovisual i de Publicitat

Abans de les projeccions es farà una presentació prèvia de 15 minuts a càrrec del professor Ludovico Longhi.
 

A finals dels anys 60, Hollywood reneix. Després d’una profunda crisis deguda a la disminució de públic a les sales i a la prohibició del sistema productiu vertical (control integral de les fases de producció, distribució i exhibició), nous cineastes, joves i cultes, tornen a alimentar la gran màquina dels somnis. Enyoren melancòlicament l’esplendor del cinema clàssic, però han estudiat i respirat l’aire fresc dels nous cinemes europeus.

Així, Scorsese, De Palma, Altman, Allen, Spielberg, Landis, Lucas, Coppola (i molts altres) intenten recuperar els antics gèneres adaptant-los a les temàtiques personals i contemporànies. Gràcies a la col·laboració d’una nova generació d’actrius i actors, submergits en papers complexos fins a la neurosis, les mirades del públic mundial tornen a dirigir-se cap aquell oasis de Califòrnia: Sweet Home Hollywood.Dimarts 28 de febrer a les 10:00 h
The Blues Brothers  (Granujas a todo ritmo) , de John Landis (1980)Sinopsi: Després de passar anys a la presó, Jake Blues és posat en llibertat, i hi surt vestit de la mateixa manera en la que va entrar. A la sortida de la presó l'espera el seu germà Elwood, que l’informa que l'orfenat de Santa Elena, l'única llar que van conèixer, corre el perill de desaparèixer per raons econòmiques. Sense dubtar-ho, els germans es posen mans a l’obra.

País: Estats Units / Durada: 133 minuts / Gènere: Comèdia, musical


Dimarts 7 de març a les 12:00 h
Little Big Man (Pequeño gran hombre), d’Arthur Penn (1970)Sinopsi: Western poc convencional que relata de forma retrospectiva les múltiples aventures i peripècies viscudes en el salvatge Oest per Jack Crabbe, un ancià de 121 anys que va sobreviure al general Custer i a l'època de les guerres contra els indis.

País: Estats Units / Durada: 150 minuts / Gènere: Western


Dimarts 14 de març a les 10:00 h
Butch Cassidy and the Sundance Kid (Dos Hombres y un destino), de George Roy Hill (1969)Sinopsi: Un grup de joves pistolers es dedica a assaltar els bancs de l'estat de Wyoming. El cap de la banda és el carismàtic Butch Cassidy, i Sundance Kid és el seu inseparable company. Un dia, després d'un atracament, el grup es dissol. Serà llavors quan els dos joves i una mestra de Denver formaran un grup de romàntics delinqüents que, fugint de la llei, arriben fins a Bolívia.

País: Estats Units / Durada: 112 minuts / Gènere: Western


Dimarts 4 d’abril a les 12:00 h
What’s Up Doc? (Qué me pasa, doctor?), de Peter Bogdanovich (1972)Sinopsi: Howard Bannister és un jove musicòleg, seriós, tímid i despistat que se’n va a Sant Francisco amb la seva parella per participar en una convenció i obtenir una beca de recerca. Allà coneix a la Judy Maxwell, una jove vitalista amb la qual viurà les situacions més absurdes.

País: Estats Units / Durada: 94 minuts / Gènere: Romanç, comèdia


Dimarts 25 d’abril a les 10:00h
Jaws (Tiburón), de Steven Spielberg (1975)Sinopsi: A la costa d'un petit poble de l'est dels Estats Units, un enorme tauró ataca a diverses persones. Per temor als efectes nefasts que aquest fet podria tenir sobre el negoci turístic, l'alcalde es nega a tancar les platges i a difondre la notícia. Però un nou atac del tauró acaba amb la vida d'un banyista. Quan el terror s'apodera de tots, un veterà caçador de taurons, un oceanògraf i el cap de la policia local s'uneixen per capturar-lo.

País: Estats Units / Durada: 124 minuts / Gènere: Terror, drama


Dimarts 2 de maig a les 12:00 h
The player (El juego de Hollywood) de Robert Altman (1992)Sinopsi: Griffin Mill (Tim Robbins), un productor de Hollywood, rep cartes amenaçadores que li envia un guionista, a qui li havia refusat un projecte. Tot i que intenten arribar a un acord, després d'una terrible discussió, Griffin el mata. La crisi econòmica dels estudis és tal que es farà tot el possible perquè el productor eludeixi la seva responsabilitat.

País: Estats Units / Durada: 123 minuts / Gènere:  Comèdia, intriga.


Dimarts 16 maig a les 10:00h
Apocalypse Now, de Francis Ford Coppola (1979)Sinopsi: Durant la guerra de Vietnam, al jove Capità Willard, oficial dels serveis d'intel·ligència nord-americana, se li encomana entrar a Cambodja amb la perillosa missió d'eliminar a Kurtz, un coronel renegat que s'ha tornat boig. El capità haurà de navegar pel riu fins al cor de la selva, on sembla ser que Kurtz regna com un buda despòtic sobre els membres de la tribu Montagnard, que l’adoren com a un déu.

País: Estats Units / Durada: 153 minuts / Gènere: Bèlic, drama


Dimarts 30 de maig a les 12:00h
Hannah and her Sisters (Hannah y sus hermanas), de Woody Allen (1986)Sinopsi: Tres germanes de caràcters molt diferents, filles d'un matrimoni d'actors, mantenen entre si una estreta relació. La germana gran, Hannah, actriu d'èxit, està casada amb un ric empresari i la seva vida sembla equilibrada, perfecta. Holly, la mitjana, sensible i inestable, somia amb ser actriu. Lee, la petita, és una ex-alcohòlica que viu en una golfa amb un pintor minimalista. Les germanes solen recórrer a la Hannah a quan necessiten consell o tenen problemes econòmics. Però aquesta situació comença a trontollar-se quan Elliot, el marit de Hannah, s'enamora d'una de les germanes de la seva dona.

País: Estats Units / Durada: 106 minuts / Gènere: Comèdia, drama, romanç