Cinema alemany contemporani I

CICLE CINEMA ALEMANY
CONTEMPORANI IDel 28 d’octubre de 2016 a 12 de gener de 2017

4 sessions a les 16:00h

Organitza: Àrea de Filologia Alemanya

Divendres 28 d’octubre de 2016
Jakob, der Lügner, de Frank Beyer (1974)Duració: 100 minuts
País: Alemanya de l'Est (RDA)
Gènere:  Comèdia, drama

Sinopsi: L'acció transcorre el 1944, a Polònia, amb els jueus atrapats en un ghetto. Jakob és una de tantes persones desesperades en aquest lloc. Una tarda, quan passa a prop de la caserna de la Gestapo, escolta una ràdio, que anuncia la victòria russa en el seu avanç cap a Berlín.


Divendres 18 de novembre de 2016
Hannah Arendt, de Margarethe von Trotta (2012)Duració: 113 min
País: Alemanya
Gènere:  Drama

Sinopsi:  Biografia de la filòsofa jueu-alemanya Hannah Arendt, deixebla de Heidegger, que va treballar com a periodista en el judici a Adolf Eichmann, el nazi que va organitzar el genocidi del poble jueu durant la II Guerra Mundial, coneguda per "la solució final".


Divendres  2 de desembre del 2016
La Ola, de Dennis Gansel (2008)Duració: 110 min
País: Alemanya
Gènere:  Drama

Sinopsi: A Alemanya, durant la setmana de projectes, al professor d'institut se li ocorre fer un experiment per explicar als seus alumnes el funcionament d'un règim totalitari. En amb prou feines uns dies, la qual cosa semblava una prova innòcua basada en la disciplina i el sentiment de comunitat va derivant cap a una situació sobre la qual el professor perd tot control.


Dijous 12 de gener de 2017
Muerte en Venecia, de Luchino Visconti (1971)Duració: 127 minuts
País: Itàlia
Gènere:  Drama

Sinopsi: A principis del segle XX, un compositor alemany de delicada salut arriba a Venècia a passar l'estiu. A la ciutat dels canals se sentirà profundament atret per un bell i angelical adolescent, sentiment que li anirà consumint mentre la decadència també aconsegueix a la ciutat en forma d'epidèmia....