A A A Contrast +/- Castellano   English
CERCA
Notícies Agenda
Nova sessió del cicle de xerrades-seminaris "La cuina del traductor"
Roger Batalla 16.04.2015 Estudiar  -  Professors i exalumnes de la Facultat parlen de les últimes traduccions que han fet o de les que estan fent en el cicle de xerrades-seminaris "La cuina del traductor".
El proper dimarts, 28 d'abril, a les 12.30 h, tindrà lloc una nova sessió del cicle de xerrades-seminaris "La cuina del traductor", en què professors i exalumnes de la Facultat parlen de les últimes traduccions que han fet o de les que estan fent.


En aquesta sessió, que tindrà lloc a l'aula 002 (Carme Serrallonga) de la FTI, Roger Batalla parlarà de les seves traduccions de musicals. Prenent com a punt de partida els seus treballs en aquest camp, parlarà de la manera d'encarar l’adaptació d’un text de teatre musical: les particularitats del gènere (rima, ritme, accent, fonètica, estructura), les subtileses de la llengua d’origen (en especial, l’anglès) en contraposició amb la llengua d’arribada (en especial, el català), els recursos de la llengua final, el caràcter idiomàtic necessari del trasllat, etc.

Roger Batalla és llicenciat en traducció i interpretació per la FTI. Ha treballat com a traductor per a empreses, editorials i per l’administració catalana. Després d'estudiar art dramàtic i cant, començà a treballar com a actor professional. Arran del seu contacte amb l’escena, ha traduït obres de text i de musical, que han estat representades a diverses sales de Barcelona. Ha adaptat, entre d’altres, Avenue Q, The Rocky Horror Show, Aïda, The Wild Party, estrenada el 2013 al Teatre Gaudí, o The Addams Family, programada per l’any que ve. També ha traduït obres de text com El cor delator (Sala Atrium i Sala Versus) o Las cosas que faltan, que es presentarà la temporada vinent al Tantarantana. Així mateix, està treballant en una obra sobre Cole Porter i té pendent d’estrena Els joves combustibles, musical coescrit amb el compositor Håvard Enstad i basat en l’obra de Robbie Best.
 
Anar a Notícies
Arxiu de notícies
Categoria
Des de
Fins a
Paraula clau
Gestió acadèmica
Inici Mapa web
2018 Universitat Autònoma de Barcelona