A A A Contrast +/- Castellano   English
CERCA
Notícies Agenda
El traductor i professor de la FTI Francesc Parcerisas guanya el premi Llibreter amb La primavera a Pequín, un dietari que recull l?estada del poeta a la capital de la Xina durant el maig de 2011 com a professor convidat
30.05.2013 Estudis  -  Francesc Parcerisas guanya el premi Llibreter en la categoria de literatura catalana amb La primavera a Pequín, en la catorzena edició del premi que convoca anualment el Gremi de Llibreters de Catalunya.
El dijous 13 de juny va tenir lloc a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona el liurament dels guardons de la catorzena edició del premi Llibreter, que convoca anualment el Gremi de Llibreters de Catalunya des de l'any 2000. El guardó distingeix tres obres editades l'últim any en les categories de literatura catalana, literatures de fora i àlbum il·lustrat, entre totes les proposades per les llibreries agremiades. Enguany, en la categoria de literatura catalana, els llibreters han triat La primavera a Pequín. Un dietari, del poeta i traductor Francesc Parcerisas, publicat per Quaderns Crema. Han estat distingits també Mordecai Richler per El cas d'en Barney Panofsky, en la categoria d'Altres Literatures, i l'italià Roberto Innocenti per la seva visió de La caputxeta vermella, en la categoria d'Àlbum il·lustrat.

Francesc Parcerisas és autor de nombrosos llibres de poemes i ha estat distingit amb premis com el Carles Riba (1966), el Joan Alcover (1975), el de la Crítica de poesia catalana (1983) i el de Literatura Catalana de la Generalitat de Catalunya (1983). Els reculls de la seva obra poètica, Triomf del present i Focs d’octubre, van rebre, respectivament, el premi Lletra d'Or i el premi Ciutat de Barcelona.

Com a traductor, Parcerisas ha versionat sobretot literatura anglosaxona, italiana i francesa: novel·les de Pavese, Sciascia, K. Mansfield, D. Lessing, A. Nin, N. Mailer. B. Potter i W. Styron; assaigs de Rimbaud, M. McLuhan, H. Marcuse, B. Russell; poemes de T. S. Eliot, E. Pound, Rosenthal, Tomlinson, D. Abse, P. Muldoon i S. Heaney, entre molts d'altres. Alhora, ha dut a terme una dilatada carrera acadèmica a la Facultat de Traducció i d'interpretació de la Universitat Autònoma de Barcelona, de la qual va ser degà del 2008 al 2011, i anteriorment a l'Escola Universitària de Traductors i Intèrprets de la mateixa universitat.

En els enllaços següents podeu trobar més informació sobre el llibre i una entrevista a Francesc Parcerisas:
http://www.nuvol.com/noticieEs/francesc-parcerisas-guanya-el-premi-llibreter/ http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/654618-consolidant-se.html http://www.vilaweb.cat/noticia/4083557/20130212/francesc-parcerisas-pequin-forat-pany.html http://www.vilaweb.cat/noticia/4125103/20130614/dietari-primavera-pequin-francesc-parcerisas-obte-premi-llibreter.html
http://www.diaridegirona.cat/cultura/2013/06/14/premi-llibreter-francesc-parcerisas/621920.html?utm_source=rss
http://www.ara.cat/llegim/Mordecai_Richler-Premi_Llibreter-Quaderns_Crema-Francesc_Parcerisas-Roberto_Innocenti_0_937106454.html.
 
Anar a Notícies
Arxiu de notícies
Categoria
Des de
Fins a
Paraula clau
Gestió acadèmica
Inici Mapa web
2018 Universitat Autònoma de Barcelona