A A A Contrast +/- Castellano   English
CERCA
Notícies Agenda
L’InCom-UAB organitza un cinefòrum sobre l'audiovisual com a eina de resistència indígena amb el suport de la Fundació Autònoma Solidària (FAS)
01.12.2015 Divulgació  -  L’Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (InCom-UAB) organitza un cinefòrum sobre l’audiovisual com a eina de resistència indígena el dimecres 9 de desembre de 2015, a les 12 hores, a la Sala Cinema de la Plaça Cívica del campus UAB, a Bellaterra.
L’acte forma part del projecte "Apropant-nos a les realitats socioculturals, lluites i resistències de les comunitats indígenes d'Amèrica Llatina", dirigit per Amparo Huertas Bailén ―professora del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat (UAB) i investigadora de l’InCom-UAB― i amb finançament de la Fundació Autònoma Solidària (FAS) per al període 2015–2016.

El cinefòrum comptarà amb l’emissió del documental “Resistencia en la línea negra”, del col·lectiu Zhigoneshi, dirigit per Amado Villafaña, Saúl Gil i Silvestre Gil l’any 2011. L’obra explica com autoritats wiwas, koguis i arhuacas decideixen mostrar-se al món a través d’un documental, transgredint les seves normes tradicionals. Els límits sagrats entre mons veïns estan en perill. Un equip de realitzadors indígenes agafa les càmeres per mostrar al món les accions que la seva gent gran està duent a terme per lluitar contra les grans amenaces al seu territori ancestral, mitjançant un viatge revelador i des d'una intimitat ocasionalment divulgativa.

A continuació es donarà pas a la taula rodona, moderada per Amparo Huertas Bailén, i que comptarà amb la participació de María Luna, d’El Perro que Ladra Barcelona (promoció del cinema llatinoamericà); Lina María González, de l’Observatorio ADPI (Por la Autonomía y los Derechos de los Pueblos Indígenas en Colombia); i Rafael Franco Coelho, de la Universidade Federal de Goiás (Brasil).

L’acte és d’accés obert i gratuït a tota la comunitat universitària i al públic en general.


 
Anar a Notícies
Arxiu de notícies
Categoria
Des de
Fins a
Paraula clau
Totes les notícies
Contacta
Si tens algun dubte sobre una notícia o desitges més informació
+ 34 93 581 29 93
Enviar correu
Inici Mapa del Web
2018 Universitat Autònoma de Barcelona