Error: manca enllaç de capçalera a la plana

La UAB debatrà en una jornada les estratègies d’excel·lència científica

CRAG-ICTA
Els cinc Centres d’Excel·lència “Severo Ochoa” i les dues Unitats d’Excel·lència “María de Maeztu” del campus de la UAB organitzen una jornada per debatre les estratègies de consecució del més alt nivell científic.

06/10/2016

El campus de la UAB compta amb cinc Centres d’Excel·lència “Severo Ochoa” i dues Unitats d’Excel·lència “María de Maeztu” atorgades pel Ministerio de Economía y Competitividad (MINECO), el que converteix la UAB en la universitat amb el major nombre d’instituts científicament distingits a Espanya. Amb l’objectiu de compartir impressions entorn de l’excel·lència científica i de les estratègies que cal seguir per assolir el més alt nivell de recerca, aquestes destacades institucions han organitzat de manera conjunta el “Workshop Excellence 2016. Strategies Towards Achieving a Top Level of Scientific Excellence at the UAB Campus”.
 
Els Centres d’Excel·lència “Severo Ochoa” de la UAB són el Centre de Recerca en Agrigenómica (CRAG), l’Institut de Física d’Altes Energies (IFAE), l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) i el Barcelona Graduate School of Economics (Barcelona GSE). Les dues Unitats d’Excel·lència “María de Maeztu” són l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB) i el Barcelona Graduate School of Mathematics (BGSMath).
 
Prop de 200 persones es donaran cita el proper dilluns dia 17 d’octubre, de les 9 a les 18.30 hores, a l’Auditorium del Centre de Recerca en Agrigenómica (GRAG), al campus de Bellaterra, per debatre les diferents estructures organitzacionals que han fet possible la consecució d’aquestes acreditacions. Investigadors del més alt nivell discutiran sobre les estratègies polítiques i científiques aplicades per les diverses entitats/institucions públiques i privades amb la finalitat d’animar i estimular a la comunitat científica de les universitats i els centres de recerca a assolir el major nivell d’excel·lència científica.
 
La jornada comptarà amb la presència de la Secretària d’Estat de Recerca, Desenvolupament i Innovació, Dra. Carmen Vela, així com d’altres personalitats de relleu dins l'àmbit acadèmic i de recerca institucional d'arreu d'Europa.
 
Els organitzadors han fet un gran esforç conjunt per elaborar un programa interessant i competitiu. Els representants dels diferents centres d’excel·lència presentaran les seves institucions als assistents i podran participar a les diverses conferències i taules rodones previstes. El Prof. Rolf Tarrach, president de l’European University Association i membre del Board of Trustees (Barcelona Institute of Science and Technology- BIST), oferirà la xerrada “European Universities’ paths towards excellence”, i el Prof. Dr. Thorsten Posselt, director executiu del Fraunhofer Center for International Management and Knowledge Economy a Leipzig, parlarà sobre “The role of scientific excellence in the relationship between technology and research centers, with manufacturing companies”. El Dr. Frank Lehner abordarà la qüestió “The Scientific Excellence in large research facilities” i les dues taules programades tractaran sobre “Human Resources Policies for Institutional Excellence” i “The strategies for finance and support for the research excellence”. El Prof. Andreu Mas-Colell, president del Board of Trustees- BIST serà l’encarregat de cloure l’acte.
 
L’accés és lliure. Per limitacions d’espai es prega inscripció prèvia al web:
http://icmab.es/index.php?option=com_rsform&formId=10
 
Més informació sobre el programa disponible al web:
http://congresses.icmab.es/excellence2016/