A A A Contrast +/- Castellano   English
CERCA
Intranet Campus Virtual Facebook Facebook
 LA FACULTAT    ELS ESTUDIS    MOBILITAT I INTERCANVI    INFORMACIÓ ACADÈMICA    RECERCA  
 Inici  Newsletter  Newsletter 8 

Newsletter Número 8 - Desembre 2016


Butlletí de la Facultat de Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona
Títol Facultat de Psicologia
Número 8 - Desembre 2016
Presentació

Benvolgudes i benvolguts,

Amb el número 8 de la Newsletter volem donar continuïtat a la nova eina de comunicació desenvolupada per l'equip de deganat anterior amb la finalitat de seguir potenciant el sentiment de pertinença de tots i totes al col•lectiu de la Facultat de Psicologia. Enguany hem inaugurat un nou curs acadèmic amb una novetat, el relleu en l'equip de deganat, que s'ha desenvolupat amb total normalitat institucional gràcies al treball i la dedicació de l'equip de deganat anterior encapçalat per la Dra. Teresa Gutiérrez. És precisament la manera de fer de l'equip anterior, i especialment de la degana precedent, el que em van animar a presentar la meva candidatura a les passades eleccions. Vull des d'aquí agrair la seva dedicació i la del seu equip a les tasques de gestió de la Facultat durant més de tres anys.

La Facultat es troba en un moment òptim per plantejar-se objectius de futur. Durant el període de govern de la Facultat 2013-2016, s'han implementat els Màsters Universitaris en Psicologia General Sanitària i en Trastorns de la Comunicació i del Llenguatge, s'han acreditat les titulacions de Grau en Psicologia i en Logopèdia i tres Màsters Universitaris: en Recerca en Psicologia Aplicada a les Ciències de la Salut, en Gestió dels Recursos Humans en les Organitzacions i en Recerca i Intervenció Psicosocial.

L'any 2015 vam celebrar els 25 anys de la creació de la nostra Facultat i al maig del 2016 es va aprovar el nou reglament de funcionament que ens ha de guiar els pròxims anys. També s'han aprovat les modificacions en el Grau en Logopèdia i en els Màsters Universitaris en Psicologia de l'Esport i de l'Activitat Física i en el d'Investigació en Psicologia Clínica i de la Salut, que s'implantaran al curs 2017/18. Això ha suposat molta feina per part de tots els membres de l'equip anterior que m'agradaria destacar i valorar en aquesta presentació.

L'equip de deganat actual va assumir en el seu programa electoral una sèrie de compromisos especialment centrats en la promoció de la qualitat i el reconeixement de la Facultat de Psicologia, fent visibles les accions de qualitat i servei que ja es realitzen actualment, i potenciant el desenvolupament de noves accions que ens permetin avançar en aquesta línia.

Equip de deganat rere equip han anat reivindicant la necessitat de comptar amb un servei d'atenció psicològica i logopèdica que proporcioni un plus de qualitat important a la formació acadèmica dels nostres estudiants. Actualment, el laboratori de prestació de serveis de la Facultat (SiPeP) compta amb diferents unitats que treballen amb la il•lusió i poc pressupost amb el desig que en un futur, que esperem no sigui massa llunyà, tindran més visibilitat i podran oferir als estudiants el contacte amb el camp professional que necessiten per a tenir una bona formació. En aquest sentit hem de destacar l'obtenció de l'autorització de funcionament com a centre sanitari assistencial, atorgada per la direcció General d'Ordenació Professional i Regulació Sanitària de la Generalitat de Catalunya, a la Unitat de Trauma Crisis i Conflictes de Barcelona (UTCCB), dirigida per la professora Ingeborg Porcar.

La Facultat ha adequat uns espais que permeten la tasca d'intervenció sanitària i clínica així com potenciar projectes d'intervenció psicosocial i educativa. Els nostres estudiants han de sortir el millor preparats possibles per competir en un món laboral cada vegada més demandant i competitiu. És responsabilitat de la Facultat i de la Universitat que així sigui.

No voldria acabar aquesta presentació sense manifestar la nostra ferma condemna i rebuig a l'atac terrorista sofert pels berlinesos aquests dies de preparació de les festes de Nadal així com a tots els actes violents contra les persones per motius de sexe, raça, ideologia o religió.

Us desitgem unes bones festes i un venturós any 2017.

Margarita Martí Nicolovius

Degana

 

NOTÍCIES

La Facultat de Psicologia va inaugurar oficialment el curs 2016-2017 el dilluns 10 d’octubre


La rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona, Dra. Margarita Arboix, presidirà l’acte institucional d’inauguració del curs acadèmic 2016-17 a la Facultat de Psicologia que tindrà lloc el pròxim 10 d'octubre a les 12,30 h, a l'Auditori de Lletres i Psicologia. El professor Julio Sanjuan Arias pronunciarà la lliçó inaugural titulada "¿Psicoterapia o psicofármacos? Propuestas para una integración".  Per saber-ne més
Inauguracions

Acte d’inauguració del Màster Universitari en Trastorns de la Comunicació i del Llenguatge

Rector de la UAB a les jornades
El dilluns 19 de setembre es va inaugurar el curs acadèmic 2016/17 del Màster Universitari en Trastorns de la Comunicació i el Llenguatge.  El vicedegà de postgrau i professionalització, Dr. Joaquim T. Limonero va fer la presentació de la segona edició del Màster que s’imparteix conjuntament amb la Universitat Ramon Llull-Blanquerna. Per saber-ne més.Acte d’inauguració del Màster en Psicocreativitat amb Ferran Adrià


El dimarts 25 d’octubre es va inaugurar el curs acadèmic 2016-17 del Màster en  Psicocreativitat. La Degana de la Facultat de Psicologia, Dra. Margarita Martí, va presidir l’acte i va pronunciar el discurs de  l’obertura. El Sr. Ferran Adrià, xef del restaurant el Bulli, que va pronunciar la lliçó inaugural titulada “La creativitat no és copiar”. Per saber-ne més.


 


Reconeixements

La UTCCB de la Facultat rep el reconeixement com a Centre de Psicologia Sanitària i ClínicaLa Unidad de Trauma, Crisis y Conflictos (UTCCB), de la Facultat de Psicologia de la UAB, ha sigut reconeguda com a Centre de Psicologia Sanitària y Clínica pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Això permetrà que el centre pugui convertir-se en Centre de Crisi de la Universitat Autònoma de Barcelona i consolidar així els seus serveis assistencials i combinarlos amb les activitats pròpies de la investigació. Per saber-ne més.


 Reunió de la CDPUE 17 i 18 novembre 2016

   
La reunió de tardor de la Conferència de Degans de Psicologia de les Universitats Espanyoles (CDPUE) es va celebrar els dies 17 i 18 de novembre del 2016 a Madrid, al Centre Associat de la UNED, Escuelas Pías.
L'acte d'inauguració va estar presidit pel rector de la UNED, el Dr. Alejandro Tiana. Per saber-ne més.

L'INc i la CORE de Salut Mental de la UAB organitzen el B-DEBATE 

Nena trista i preocupada
L'Institut de Neurociències organitza les properes jornades B-DEBATE amb la col•laboració de la CORE Salut Mental de la UAB, l'Institut de Recerca Valld'Hebron i l'Institue for the Study of Affective Neuroscience. Es van reunir grans experts nacionals i internacionals per compartir les darreres novetats en àmbits com la Neuència Cognitiva i Clínica, la Psicologia, la Psiquiatria, l'Educació i la Salut Pública. Per saber-ne més. Quaderns de Psicologia ha publicat un nou número a la seva revista online


La revista online Quaderns de Psicologia ha publicat el seu número 3 del volum 18 el qual inclou treballs de naturalesa empírica, revisions, critiques i contribucions teòriquesamb la intenció d’ampliar la comprensió de la psicologia. Per saber-ne més.
 
 
Inici Mapa del Web Contactar Sobre el web
2018 Universitat Autònoma de Barcelona