Cursos propisAprendre a Emprendre

Es tracta d'un curs de 30 hores de durada i 2 crèdits de lliure elecció obert a estudiants dels darrers cursos de qualsevol carrera i també a estudiants de màster i doctorat. Ofereix formació en un procés pràctic d'emprenedoria per ajudar a crear una empresa, ja sigui a partir d'idees pròpies o dels desenvolupaments científics dels grups de la Universitat que tenen possibilitats de ser comercialitzats.

El nombre de places està limitat a 40. Tots els candidats hi són admesos a través d'un procés de selecció basat en la seva motivació emprenedora.

Generació d'Idees
Aquest programa adreçat als investigadors de la Universitat té per objectiu fomentar l'esperit emprenedor i la cultura de la innovació. Combina la formació i la pràctica a partir d'una idea de negoci basada en la recerca que els investigadors desenvolupen. Al final del programa, es concedeixen tres premis, que consisteixen en l'avaluació de la viabilitat del projecte presentat pels equips emprenedors, i un ajut per a un període d'incubació a l'edifici Eureka per al primer equip guanyador.

L'edició de 2014 estarà dedicada al sector mediambiental i de les energies sostenibles. L'edició de 2013 es va centrar en el sector bio, mentre que la primera edició, l'any 2012, va centrar en l'àmbit de les enginyeries.

TIC Laude
És un plataforma de joves universitaris europeus en tecnologies de la informació i la comunicació, adreçada a tots els estudiants i exalumnes de la UAB. Facilita formació als estudiants que volen posar en marxa una idea creativa relacionada amb aquest àmbit de coneixement. L'equip del projecte guanyador de cada edició disposa d’un espai d’incubació a l’edifici Eureka durant sis mesos per poder desenvolupar el projecte.