Olimpíada de Geologia

El divendres 26 de febrer, la Facultat de Ciències de la UAB acull la setena edició de l’Olimpíada Geològica, amb la participació de 60 estudiants. A la demarcació de Barcelona coincideix amb les proves a la Universitat de Barcelona i al campus de la UPC a Manresa, amb 203 participants en total procedents de 20 centres de secundària. A tot Catalunya hi participen 470 estudiants que també participen simultàniament a les proves de caire teòric i pràctic que també s'organitzen a Girona, Tarragona i Lleida.

Les proves teòriques comencen a les 10h, després d’una breu presentació de l’esdeveniment a la sala d’actes de la Facultat de Ciències. A les 11.30h comcencen les proves pràctiques i al llarg del mateix matí es proclamen els guanyadors i es fa el repartiment de premis.

Els estudiants demostren els seus coneixements de Geologia i els 5 millors de cada demarcació opten a competir a la fase estatal que se celebra a l'abril. Els quatre millors classificats de la fase estatal accedeixen a la fase internacional que es disputa a l’agost.

A qui s'adreça?
Als estudiants que cursin o hagin cursat assignatures en les quals la Geologia té un protagonisme especial: Ciències Naturals, Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Geologia, Ciències del Món Contemporani, etc. Poden participar-hi alumnes de batxillerat matriculats durant el curs a qualsevol Centre de Catalunya.
* Amb caràcter excepcional –si són autoritzats per la direcció del seu Centre- poden participar alumnes de 2on cicle d’ESO.

Més informació>