Departament de Química > Divulgació > Química interactiva

Química interactiva


Amb el propòsit de potenciar l'interès per la química entre l'alumnat de batxillerat i enfortir els vincles entre el Departament de Química de la Universitat Autònoma de Barcelona i el professorat d'ensenyament secundari, el Departament de Química ofereix novament, amb el suport de l'Institut de Ciències de l'Educació, la possibilitat de participar en les Jornades de Química Interactiva, que es desenvoluparan als laboratoris de la Facultat de Ciències del 23 de gener al 10 de febrer de 2017, en horari de matí, de les 9:30 a les 13:30h. A cada sessió hi haurà un màxim de 50 alumnes.

L'activitat està adreçada als alumnes de segon de batxillerat de la modalitat de Ciència i Tecnologia que cursin l'assignatura de Química. Aquesta activitat té el propòsit de potenciar en els estudiants, l'interès per la Química entesa com a ciència experimental, a través d'una participació activa dels assistents en el laboratori. Mitjançant aquesta activitat també es pretén establir vies de comunicació entre els professors dels diferents graus d'ensenyament.

L’activitat de la Química Interactiva s'iniciarà a les 9:30 h. amb una breu introducció informativa on es mostrarà la importància de la química en la vida quotidiana i s'introduiran els aspectes bàsics de seguretat en el laboratori i de tractament de residus (25 min.; tindrà lloc a la mateixa sala-exposició). Seguidament es portarà a terme una pràctica de química virtual a l'aula d'informàtica on es simularà el comportament de l'aigua (45 min.). Després d’una breu parada per esmorzar (10 min.) es realitzaran una sèrie de pràctiques als laboratoris del Departament de Química en grups de 12 estudiants, tutelats per un/a professor/a (2,5 h). S'ha optat per un enfocament eminentment pràctic i interactiu amb activitats que porten per títol: Detectius ambientals, El racó del detectiu, Materials polimèrics, Metalls amb memòria de forma o El racó del fred.


El preu de l'activitat és de 9 € per alumne.
 

Calendari previst:

- Inscripcions fins al 19 d'octubre.
Formulari d'inscripció

- Publicació de les llistes provisionals: 28 d'octubre.
Assignacions

- Pagament fins al 30 de novembre.
 

Per a consultes sobre la inscripció ens podeu enviar un correu a: ga.ice@uab.cat
Per a més informació sobre l'activitat, ens podeu enviar un correu a: quimica.interactiva@uab.cat


Activitat 2016

Accessos i plànols UAB
Com arribar-hi Cliqueu aquest enllaç per trobar la millor manera d'arribar a la UAB

 

CONTACTA AMB NOSALTRES

Departament de Química
Edifici C Facultat de Ciències
08193 - Cerdanyola del Vallès
TEL: +34 93 581 19 97
FAX: +34 93 581 24 77

d.quimicaarrobauab.cat

 

 

 

 

2017 Universitat Autònoma de Barcelona