Tornen les trobades de professorat de secundaria i universitari d'economia

VI Trobada de professorat de secundaria i universitat d'economia

La sisena edició del cicle formatiu organitzat per l'Institut de Ciències de l’Educació (ICE) comptarà amb cinc sessions repartides en dos dies, 18 de maig i 25 de maig. La inscripció té un preu de cinc euros

06/05/2022

La primera de les cinc sessions formatives començarà el dimecres 18 de maig a les 16:30 a la Sala de Graus de la Facultat amb una presentació impartida per la professora Glòria Estapé. Les xerrades volen explorar al llarg del dimecres noves eines docents i coneixements complementaris al voltant de l'economia. Aquesta activitat està reconeguda com a Formació Permanent del Professorat pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. Al mateix temps, la certificació formativa requereix l'assistència mínima del 80% de les jornades.

 

PROGRAMA D'ACTIVITATS:

 

Dimecres 18 de maig

16:30 Entrega del premi a la guanyadora de l'edició anterior de  l'Olimpíada d'Economia: Anna Yan Orri Rovira

16:30 h Presentació d'una experiència docent a càrrec de la professora de la UAB Glòria Estapé.

“L’ús d’eines de Design Thinking en el context d’una assignatura universitària”: L’entrada a l’Espai Europeu d’Educació Superior ha implicat molts canvis més o més “subtils” en l’enfocament de les assignatures a la Universitat, entre elles la necessitat de treballar en paral·lel competències transversals a més de les específiques de cada una. 

17:30 h Exposició d'una experiència docent, a càrrec d’Ana Úbeda, professora de l’Institut Miquel Biada de Mataró.

“Els límits del creixement vs els ODS”: Amb motiu del 50è aniversari de la publicació de l’informe Els límits del creixement, i en col·laboració amb l’Associació Entrepobles, hem començat a desenvolupar un projecte interdisciplinar entre les matèries d’emprenedoria i economia i altres mòduls tècnics i científics de cicles formatius. 

18:30 h Presentació del premi Nobel d'Economia 2021, a càrrec del professor de la UAB Gabriel Facchini.

Aquest any l'Acadèmia Sueca ha premiat al canadenc David Card (Universitat de Califòrnia, Berkeley, EE.UU.), l’estatunidenc Joshua Angrist (MIT, EE.UU.) i l’holandès Guido Imbens (Universitat de Stanford, EE.UU.) per les seves contribucions a la teoria econòmica utilitzant tots ells experiments naturals.

20:00 h Cloenda

 

Dimecres 25 de maig

16:15 h Conferència sobre “El nuevo dinero digital: las criptomonedas, cómo funcionan y qué posibilidades tienen”, a càrrec del professor de l’Institut d’Anàlisi Econòmica del CSIC, Ángel Lopez.

Des de 2009 professors, experts i d’altres professionals han donat per mort al Bitcoin en més de 400 ocasions. La tecnologia ha sigut sovint menysvalorada como a simple bombolla financera o associada a activitats il·lícites. Malgrat tot, el Bitcoin no només no ha desaparegut, sinó que ha vist sorgir tota una sèrie d’innovacions tecnològiques de gran potencial. 

18:15 h Exposició d'una experiència docent a càrrec d’Ariadna Plans Raubert de l’INS Joan Brudieu. La Seu d’Urgell.

“Les cares de l’endeutament i molt més”: Activitat que, a partir d’un recurs audiovisual, pretén aproximar a l’alumnat de 1r de batxillerat a l’endeutament des d’una perspectiva crítica i global. El punt de partida? El documental emès pel programa 30 minuts de televisió de Catalunya, “Darrere el joc del calamar”, la realitat de Corea del Sud.

20:00 h Cloenda

 

Pots inscriure't i consultar més informació del cicle formatiu fent clic.